Ο χρόνος για την Μίνα Βαλυράκη, τη σύζυγο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού, πάγωσε στις 24 Ιανουαρίου. Στην πρώτη της συνέντευξη μετά τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, συγκλονίζει.
«Έχω μείνει στις 24 Ιανουαρίου 2021» τόνισε η Μίνα Βαλυράκη μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (01.12.2021) στην ΕΡΤ. Δεν κρύβει πως βαδίζει με μια τεράστια στενοχώρια αλλά ταυτόχρονα με μια τεράστια δύναμη «να τον βρω γιατί ο Σήφης Βαλυράκης δεν έχει εξαφανιστεί».
Η Μίνα Βαλυράκη συγκλονίζει με την περιγραφή της για τη μέρα που ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα. Για το πως αντιμετωπίστηκε από λιμενικό, για το πως έζησε η ίδια την πολύωρη αναζήτηση του πρώην υπουργού.
«Νόμιζα ότι βρισκόμουν σε θρίλερ. Όταν ήρθαν ελικόπτερα να ψάξουν τον άντρα μου, που είχα χάσει από τις 15:30 το μεσημέρι.
Ζούσα μια κατάσταση φιλμ με τα ελικόπτερα να ψάχνουν τη βάρκα τον Σήφη, την οντότητα αυτού του ανθρώπου. Αναρωτιόμουν “μήπως ζω σε ένα θρίλερ, μήπως ονειρεύομαι;“. (…)
«Είχε ήδη σκοτεινιάσει. Εγώ από τις 15:00 το μεσημέρι είχα αρχίσει να ανησυχώ επειδή είχε αργήσει 3 ώρες. Έλεγα αν έμεινε η βάρκα, θα ερχόταν κολυμπώντας, είχε κάνει το Κέρκυρα-Αλβανία κολυμπώντας, δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο που θα χανόταν στη θάλασσα. Έλεγα, αν χάλασε η βάρκα θα κάνει πολύ ώρα να έρθει. Αλλά πόσο χρόνο; Από τις 15:00 άρχισα να φοβάμαι γιατί θα σκοτείνιαζε στις 17:00».

 Ο θάνατος του είναι έγκλημα, όχι δυστύχημα λέει η οικογένεια

Η Μίνα Βαλυράκη δεν κρύβει την ενόχλησή της για τον τρόπο που αντιμετώπισε αρχικά την κατάσταση το λιμενικό.
Η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη πιστεύει πως υπάρχει συγκάλυψη και πως ο θάνατος του πρώην υπουργού δεν είναι δυστύχημα αλλά έγκλημα.
«Είδα τους λιμενικούς να με ρωτάνε γιατί μπήκε στη θάλασσα ο σύζυγός σας. Είδα το λιμενικό να μην έχει βάρκα.
Μου πρότειναν ένα ψαρά που αυθαιρέτως βρήκε τη βάρκα. Τελικά βρήκαμε τον Σήφη στις 20:00 μετά από δικές μας προτροπές γιατί μας καθοδηγούσαν λάθος».
Συνταρακτικά είναι τα λόγια της Μίνας Βαλυράκη όταν λέει πως έχει μείνει στην 24η Ιανουαρίου 2021.
«Βαδίζω με μια τεράστια στεναχώρια αλλά συγχρόνως με μια τεράστια δύναμη να ξεδιαλύνω και να τον βρω γιατί ο Σήφης Βαλυράκης δεν έχει εξαφανιστεί, είναι εδώ».
Μιλώντας για τη σχέση της με τον Σήφη Βαλυράκη είπε ότι «θέλω να σπάω τα όριά μου, δεν έχω όρια.
Η διαφοροποίηση εμού από τον σύντροφό μου ήταν αυτό, ο Σήφης μου έδινε όρια.
Δεν μπορώ να έχω εμπόδια μπροστά μου όταν περπατάω ή όταν οδηγώ. Ενώ προστατεύω η ίδια έχω ανάγκη να προστατευτώ όπως με προστάτευε ο σύντροφός μου».
Αρχικά, η έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη είχε μπει στο αρχείο, αλλά μετά την προσφυγή της οικογένειά της, όχι μόνο δεν θα συμβεί αυτό αλλά η Εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας, Βασιλική Δεληστάθη παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος των προσώπων που βαρύνουν οι σχετικές ενδείξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ