Ερωτική αντιζηλία ήταν το κίνητρο της 35χρονης, η οποία έχει προσαχθεί για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα. Παράλληλα, στην έρευνα των Αρχών στο σπίτι της εντοπίστηκε και η καμπαρντίνα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης.

Στην κατοχή της προσαχθείσας βρέθηκαν, ακόμη, η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει ταξί από το σημείο της επίθεσης, αλλά και η περούκα που φορούσε για να κρύψει τα πραγματικά της χαρακτηριστικά, φαίνεται πως είναι καθαρά προσωπικά.

Τι την οδήγησε στο έγκλημα

Η προσαχθείσα είχε ενοχληθεί ιδιαιτέρως από ένα αίτημα φιλίας που είχε κάνει ο σύντροφός της στην 34χρονη πριν από έναν χρόνο και το μένος της δεν είχε σβήσει όλο αυτό το διάστημα.

Η 35χρονη είναι υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο, το οποίο στεγάζεται δίπλα στην εταιρεία στην οποία εργάζεται το θύμα.

Μάλιστα, φέρεται οι δύο γυναίκες να είναι και συντοπίτισσές.

Τι κατέθεσε ο σύντροφος της 35χρονης

Ο σύντροφος της 35χρονης κατέθεσε νωρίτερα σήμερα στις Αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο άνδρας, δεν είχε ποτέ καμία σχέση με το θύμα.

Ακόμη, είπε ότι η 35χρονη θεωρούσε, λανθασμένα, ότι η 34χρονη έμπαινε εμπόδιο στο να εξελιχθεί σοβαρά η σχέση τους.

Η έρευνα 

Οι Αρχές είχαν βάλει στο στόχαστρο των ερευνών τις τελευταίες ώρες δύο γυναίκες από το φιλικό περιβάλλον του θύματος, οι οποίες είχαν πρόσφατα προστριβές με την 34χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί σε κινητό μηνύματα που δηλώνουν πως οι δύο γυναίκες είχαν διαφορές.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για άτομα που είχαν κεντρίσει από την αρχή το ενδιαφέρον της αστυνομίας, αλλά για δυο εντελώς νέα πρόσωπα.

Τα δεδομένα που έφτασαν στα γραφεία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. από την ανάλυση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά και από καταθέσεις από το φιλικό περιβάλλον του θύματος έδειξαν τα δυο αυτά πρόσωπα και οδήγησαν, τελικώς, στην προσαγωγή του ενός.

Τα όσα είχαν γραφτεί ή ακουστεί το προηγούμενο διάστημα φαίνεται πως βόλεψαν αρκετά τους αστυνομικούς, καθώς, έκαναν τη δράστιδα να πιστέψει ότι οι Αρχές βρίσκονται μακριά από την ταυτοποιήσή της.

Τι είπε ο γειτονας της

Στου Ζωγράφου είναι το σπίτι της 35χρονης Ελληνίδας που προσήχθη το πρωί από αστυνομικούς ως η βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Μιλώντας ο γείτονας της που ζει στην ίδια πολυκατοικία με την 35χρονη αναφέρει ότι η γυναίκα που ανακρίνεται, διαμένει στην πολυκατοικία της οδού Αβύδου στου Ζωγράφου τα τελευταία πέντε χρόνια με τον αδελφό της και, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, ενώ όλοι ήξεραν ότι εργάζεται σε συμβολαιογραφείο.

Δεύτερη γυναίκα στο κάδρο

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει ήδη προσαχθεί ή κληθεί προς εξέταση μια ακόμη γυναίκα. Η ύποπτη αυτή εκτιμάται ότι προμήθευσε το βιτριόλι στην 35χρονη. Ωστόσο η 35χρονη αρνείται για την ώρα να ομολογήσει την πράξη και φέρεται να υποστηρίζει πως δεν γνώριζε σε τι θα χρησίμευε το βιτριόλι.