Απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους η αίτηση ακύρωσης της Intellexa.
Το πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στην Intellexa, την εταιρεία που συνδέεται με το σκάνδαλο των υποκλοπών, παραμένει σε ισχύ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε για τυπικούς λόγους την αίτηση ακύρωσης της εταιρείας, η οποία αφορούσε τη σιωπηρή απόρριψη αίτησης θεραπείας του προστίμου από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).
Ταυτόχρονα, το ΣτΕ απέρριψε και δεύτερη αίτηση της εταιρείας για την ακύρωση της πράξης 490/2023 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία αφορούσε την απόρριψη αιτήματός της να της χορηγηθούν αντίγραφα του φακέλου που είχε σχηματιστεί από την Αρχή για τη σχέση της με την επεξεργασία τηλεφωνικών δεδομένων. Και στις δύο περιπτώσεις, το ΣτΕ βασίστηκε στην έλλειψη πληρεξουσιότητας της δικηγόρου της εταιρείας, καθώς το έγγραφο πληρεξουσιότητας από τη Λεμεσό δεν πληρούσε τις προβλεπόμενες νομικές προδιαγραφές.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε το πρόστιμο των 50.000 ευρώ λόγω αδικαιολόγητων καθυστερήσεων της Intellexa στην απάντηση ερωτημάτων της Αρχής, καθώς και της άρνησής της να παράσχει πληροφορίες που διέθετε. Κατά την Αρχή, η εταιρεία παραβίασε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), ο οποίος επιβάλλει τη συνεργασία υπευθύνων επεξεργασίας δεδομένων με τις αρχές, οδηγώντας έτσι στην επιβολή του προστίμου.
Η Intellexa είχε υποβάλει αίτηση θεραπείας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την ελπίδα να αναθεωρηθεί το πρόστιμο, ωστόσο, η απουσία επίσημης απάντησης θεωρήθηκε κατά το νόμο ως σιωπηρή απόρριψη του αιτήματος.