Ξεκίνησε η δίκη του «ψευτογιατρού», η οποία είχε διακοπεί, καθώς ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται με κορονοϊό και δεν είχε εξουσιοδοτήσει κάποιον δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει στη δίκη.

«Εχουμε πολλά θύματα που ζητούν δικαίωση. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει covid είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση στους δικηγόρους του. Ζητώ την πρόοδο της δίκης». Αυτά, ήταν, τα λόγια του εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο «ψευτογιατρός» που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών – ανάμεσά τους και πολλοί καρκινοπαθείς – και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ο 48χρονος κατηγορούμενος ούτε και σήμερα εξουσιοδότησε κάποιον δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει στη δίκη, ενώ είναι γνωστό από την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ότι νοσηλεύεται με κορονοϊό σε δημόσιο νοσοκομείο. Εν τέλει, το δικαστήριο υιοθετώντας και την παραπάνω πρόταση του εισαγγελέα αποφάσισε να συνεχίσει τη δίκη με τον κατηγορούμενο ωσεί παρόντα.

Στη αγόρευσή του στη δίκη ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ακόμη ότι ο κατηγορούμενος ήταν εκείνος που επέλεξε να μην εκπροσωπείται στο δικαστήριο. «Πρέπει το δικαστήριό σας να προχωρήσει στην εκδίκαση, έχουμε πολλά θύματα που ζητούν ηθική δικαίωση. Είναι μία δίκη που πρέπει να διεξαχθεί με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να έχουμε απόφαση», τόνισε ακόμη ο εισαγγελικής λειτουργός.

Αυτή την ώρα η δίκη συνεχίζεται με την ανάγνωση του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου σε βάρος του 48χρονου. Να σημειωθεί ότι αν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου το δικαστήριο δεν έχει εκδώσει την απόφασή του, τότε ο κατηγορούμενος θα αποφυλακιστεί καθώς λήγει το 18μηνο της προφυλάκισής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ