Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Καλαμάτας, καθώς έγινε ξαφνική μεταγωγή της Πόλας Ρούπα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ξαφνικά δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την οδό Πολυχάρους, από το ύψος της Αριστομένους και μέχρι την Αναγνωσταρά.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό ο λόγος ήταν η μεταγωγή της Πόλας Ρούπα, στο σπίτι της στην Καλαμάτα για να δει από κοντά την οικογένεια της, ύστερα από ειδική άδεια που πήρε. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μεταγωγή της έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδεία αδρών της ΕΚΑΜ.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας μέχρι να αποχωρήσει η Πόλα Ρούπα

Υπενθυμίζεται πως η Πόλα Ρούπα συνελήφθη στις 5 Ιανουαρίου 2017 από την Αντιτρομοκρατική σε σπίτι στην Ηλιούπολη Αττικής.

Τον Ιούλιο του 2018 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Πόλα Ρούπα, στο πλαίσιο υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα της επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των 25 ετών.

Το δικαστήριο, έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας, έκρινε ένοχη την Πόλα Ρούπα για τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, που έγινε μπροστά σε κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου 2014.

Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, η ποινή μειώθηκε σε έξι χρόνια και δύο μήνες κάθειρξη,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ