Σαν βόμβα «έσκασε» στη δημοσιότητα η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, με την οποία αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της πολιτικής του καριέρας, αλλά και της προσωπικής του ζωής. «Φωτογραφίζει» γνωστά πρόσωπα που έχουν ενεργήσει παράνομα, καθώς και τις πιέσεις που δέχτηκε ο ίδιος, με αποτέλεσμα να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος.
Στην 25ασέλιδη διαθήκη αναφέρει ότι γνωρίζει για λογαριασμούς και θυρίδες σημαντικών προσώπων, για γνωστά πρόσωπα που πλούτισαν παράνομα και δεν τους πείραξε κανείς, για φίλους του που τον «πέταξαν στον Καιάδα» και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Για τον Βενιζέλο, συγκεκριμένα, γράφει ότι τον εκβίασε για να γίνει «η Ιφιγένεια της κάθαρσης».

Τι αναφέρει για την οικογένεια του 

Σε ό,τι αφορά στην οικογένειά του, επισημαίνεται ότι αποκληρώνει τα δύο του παιδιά από τον πρώτο του γάμο, γιατί του φέρθηκαν ελεεινά και δόλια, ενώ ό,τι έχει μείνει τα αφήνει στον ανήλικο γιο του και τη σύζυγό του.
Ο δικηγόρος Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως πρόκειται για την τρίτη και τελευταία διαθήκη, η οποία ουσιαστικά συμπληρώνει τις δύο προηγούμενες και αποτυπώνει την τελική βούλησή του. Είναι μια ιδιόχειρη διαθήκη, την οποία συνέταξε τον Μάιο του 2020.
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το περιεχόμενο της διαθήκης δημοσιεύτηκε από το δικαστήριο, ενώ συνοδεύεται από διάφορα έγγραφα και αποδεικτικά σχετικά με όσα γνώριζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. «Έχει αφήσει κάποια στοιχεία, τα οποία έχει δηλώσει η χήρα του ότι τα θέτει στη διάθεση του ελληνικού Δημοσίου. Η ίδια ούτε θέλει ούτε διεκδικεί το παραμικρό. Το Δημόσιο ας πράξει όπως κρίνει», επεσήμανε ο δικηγόρος και σημείωσε πως «είναι πάρα πολλά τα χρήματα που δεν έχουν βρεθεί από τα καταγγελλόμενα».
Για το πώς ζουν σήμερα η σύζυγος και ο γιος του Άκης Τσοχατζόπουλου, ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ότι «όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δεσμευμένα από το ελληνικό κράτος», επομένως, «ζουν με την βουλευτική σύνταξη, η οποία είναι γύρω στα 1200 ευρώ».
Όσο για τη Βίκυ Τσοχατζοπούλου τόνισε ότι «θέλει να ασχοληθεί μόνο με το παιδί της».
Τέλος, ο δικηγόρος ανέφερε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος επιθυμεί να συγκεντρωθούν τα στοιχεία και να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα που διαφυλάσσει αυτό το τεράστιο πολιτικό αρχείο. Η διαθήκη του «είναι ιδιαιτέρως σημαντική για θέματα που άπτονται της πολιτικής και περιγράφει συγκεκριμένες καταστάσεις και φωτογραφίζει πρόσωπα και ενέργειες. Κατονομάζει ανθρώπους που κατέχουν παρανόμως κομμάτι του υλικού».
Σημειώνεται ότι το ίδρυμα θέλει να φέρει το όνομά του και να στεγάζεται στο ιστορικό ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ