Με την κατάθεση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίστηκε την Τετάρτη (21/12/2022) το Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους, τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία, Χρήστο Καλογρίτσα.
«Το ραντεβού με τον κ. Καλογρίτσα μου το έκλεισε ο κ. Παππάς.
Ο κ. Παππάς και ο κ. Τσίπρας θεωρούσαν σωστό να βοηθήσουν τον κ. Καλογρίτσα να αποκτήσει μια συχνότητα και να βάλουν δικούς τους ανθρώπους όπως τον κ. Αρβανίτη να τρέξουν το σταθμό και να έχουν έτσι ένα μέσο φιλικά προσκείμενο προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρώ ότι σε μια Δημοκρατία δεν θα πρέπει μια κυβέρνηση και ένα πολιτικό κόμμα να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο.
Στο παρελθόν υπήρχε το ΚΚΕ, το οποίο δηλωμένα είχε ένα μέσο και ήξερε ο κόσμος ότι τους ανήκει και ότι είναι ξεκάθαρο και δηλωμένο από την αρχή.
Αυτό είναι ξεκάθαρο και ο καθένας ξέρει από την αρχή ποιον να ακούσει και ποιον να διαβάζει», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.
Σε ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου ποιος είχε την ιδέα για τη δημιουργία τηλεοπτικού το κανάλι ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Νίκος Παππάς ο μάρτυρας απάντησε: «Ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε κανένα λόγο είχε τη δουλειά του σπρώχτηκε σε αυτό το εγχείρημα…».

Πρόεδρος: Από πού το συμπεραίνετε αυτό;

Μάρτυρας: Όλη αυτή η διαδικασία για να μου ζητήσουν αυτή τη βοήθεια έγινε από τον κ. Παππά. Ο κ. Παππάς είχε τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα. Πολλές φορές μου έλεγε ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα και ότι πράττει ανάλογα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε με τον Νίκο Παππά. «Στο γραφείο μου είχα μια συνάντηση επίσημη με τον κ. Παππά, έγινε μετά το διαγωνισμό. Όσον αφορά άλλες συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν στο πλαίσιο της νομιμότητας. Συζητάγαμε με για τον Πειραιά και το διαγωνισμό» τόνισε ο μάρτυρας.

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου, τι ακριβώς έγινε στη συνάντηση του με το Χρήστο Καλογρίτσα.

«Ήρθε στο γραφείο μου και μου εξέφρασε την επιθυμία του και την επιθυμία της Κυβέρνησης να τον βοηθήσω οικονομικά για την πρώτη φάση του. Του εξήγησα ότι ήταν δύσκολο και ότι θα μπορούσε να δώσει και λανθασμένα μηνύματα και σε άλλους καναλάρχες. Θεώρησα ότι δεν θα έπρεπε να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ήταν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο δεν το είχα στο μυαλό μου. Αλλά εκτός αυτού θεώρησα ότι δεν είναι σωστό για μένα να εμπλακώ στη διαδικασία» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Πρόεδρος: Ο κ. Καλογρίτσας σας είπε πως αποφάσισε να μετάσχει σε αυτό το διαγωνισμό;

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι πιέστηκε. Ή ο κ. Παππας ή ο κ. Τσίπρας ή άλλοι άνθρωποι από την κυβέρνηση του ζήτησαν να το πράξει. Θεώρησα ότι πιο πολύ το έκανε για αυτούς και όχι για τον εαυτό του.

Πρόεδρος: Και στο παρελθόν είχε εμπλακεί όμως με εκδόσεις…

Μάρτυρας: Ναι με εκδόσεις, όχι με κανάλια. Η κουβέντα μας πάντως τότε (με τον κ. Καλογρίτσα) περιορίστηκε μόνο στο ποσό της πρώτης δόσης

Πρόεδρος: Μπορείτε να μας δώσετε μια εξήγηση αφού ο κ. Παππάς και η κυβέρνηση ήθελαν αυτό το κανάλι από τον Καλογρίτσα γιατί δεν προσπάθησε να τον βοηθήσει ;

Μάρτυρας: Προσπάθησε να βοηθήσει αλλά δε μπόρεσαν. Είδε εμένα ο κ. Καλογρίτσας, τον Κοντομηνά….