Ακόμη ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που επιχείρησαν να διακόψουν παράνομες εργασίες για την κατασκευή οδικής αρτηρίας στη νεκρή ζώνη της Πύλας, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την Cyprus Mail, τουλάχιστον 20 Τουρκοκύπριοι φέρονται να συμμετείχαν στο περιστατικό, ξεπερνώντας αριθμητικά τη μικρή ομάδα του ΟΗΕ.
Μεταξύ των μελών του κλιμακίου της ειρηνευτικής δύναμης που μετέβη στο σημείο ήταν Βρετανοί στρατιώτες. Στην προσπάθειά τους να προστατευθούν, όπως φαίνεται και στο βίντεο, έχουν υψωμένα τα χέρια και δέχονται χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα τους. Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, τρεις Βρετανοί στρατιώτες χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο, ο ένας για σπασμένη μύτη.
“Οι απειλές για την ασφάλεια των ειρηνευτών των Ηνωμένων Εθνών και η πρόκληση ζημιών στην περιουσία των ΗΕ είναι απαράδεκτες και αποτελούν σοβαρό έγκλημα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, που θα διωχθούν στον μέγιστο βαθμό που προβλέπει ο νόμος” ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ειρηνευτική δύναμη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ