Στο Άρειο Πάγο παρέστη το πρωί της Δευτέρας 7/11 ο Κώστας Βαξεβάνης μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας του για τις παρακολουθήσεις για τις επίμαχες καταγγελίες.
Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento συνοδευόταν από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη και ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο την ενοποίηση των δικογραφιών για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.
Όπως είπε χαρακτηριστικά για την έρευνα ο κ. Βαξεβάνης: «πρέπει να σταματήσει η εισαγγελική σαλαμοποίηση και να αναλάβει την έρευνα η Εισαγγελία Εφετών».
Ο δημοσιογράφος δήλωσε εξερχόμενος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που θα κατατεθούν και επέκρινε έντονα τις δικαστικές αρχές για την μη διερεύνηση της υπόθεσης.
Ωστόσο ο δημοσιογράφος και εκδότης- προς το παρόν- δεν προσκόμισε νέα στοιχεία όσον αφορά τις καταγγελίες αλλά ανέφερε ότι διαθέτει αποδείξεις ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να εμβαθύνει τις έρευνες.

Τι δήλωσε ο Κ. Βαξεβάνης για τις παρακολουθήσεις

Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη Δημοκρατία και κυρίως για τη Δικαιοσύνη που πρέπει να σταματήσει να κλείνει το μάτι στο πολιτικό σύστημα.
Η έρευνα έπρεπε να είναι ενοποιημένη σε εισαγγελέα εφετών, ακολουθείται η τακτική της σαλαμοποίησης. Εξάλλου, οι έρευνα αφορά τις παρακολουθήσεις και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος δείχνεται όχι μόνο από εμάς, αλλά και από τον κύριο Μαρινάκη και τον κύριο Τέλογλου.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Μαρινάκης μίλησε για παρακράτος από το Πρωθυπουργικό γραφείο.
Δεν μπορεί ο κύριος Ντογιακος και ο κάθε Ντογιάκος να διατάζει νέα προκαταρκτική σα να είναι για την κακοποίηση μίας γάτας στην Κρήτη.
Πρέπει να σταθεί στο ύψος της η Δικαιοσύνη και να αφήσουμε το κρυφτούλι.
Στα δημοσιεύματα έχουν κατονομαστεί δυο επιχειρηματίες ο κ. Γιάννης Λαβράνος και ο κ. Φέλιξ Μπίτζιος οι οποίοι σχετίζονται με όλο αυτό το σύστημα το αμαρτωλό το οποίο κατέληξε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο, συν άλλα άτομα που θα δείτε τις επόμενες μέρες. Κανένας δεν τους κάλεσε καμία ανακριτική έρευνα γιατί αυτό έχει επιλέξει ο ο κ. Μητσοτάκης.
Υπάρχει ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης με εγκέφαλο τον κύριο Μητσοτάκη, αυτός είναι ο εγκέφαλος και αυτός προσπαθεί να κλείσει την υπόθεση.
Αναφορικά με τις αποδείξεις ο κ. Βαξεβάνης δήλωσε ότι φυσικά υπάρχουν αποδείξεις.
Τα τέσσερα μηνύματα που δημοσιεύσαμε αποδεικνύουν την παρακολούθηση. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία.
Οι αποδείξεις θα δοθούν με τον τρόπο που πρέπει να δοθούν. Η Δικαιοσύνη να κάνει έρευνα και να μην πετά την μπάλα στην εξέδρα.
Υπάρχει ευρύ δίκτυο που παρακολουθεί το υπουργικό συμβούλιο τις συζύγους των υπουργών, επιχειρηματίες και εμμέσως και τον Αλέξη Τσίπρα.
Σημασία έχει η αντίληψη που διέπει τον πολιτικό εγκέφαλο που τα σκέφτεται όλα αυτά».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος ο κ. Μαντζουράνης  δήλωσε:

Είναι ανεπίτρεπτο η παρανοϊκή διαστροφή οποιουδήποτε  προσώπου,    να μετατρέπει την πατρίδα μας σε ένα απέραντο ψυχιατρείο.
«Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento» για παρακολουθήσεις υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, βουλευτών της αντιπολίτευσης, εκδοτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, πιστοποιούν ότι στην πατρίδα μας έχει εγκατασταθεί καθεστώς ζόφου.
Το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι δημοκρατικές ελευθερίες  και τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποτάσσονται στην αρχή του ενός ανδρός. Και στις μεθόδους του προσωπικού και οικογενειακού παρακράτους.
Πρόκειται για εκφυλιστικά φαινόμενα θεσμικής εκτροπής προς ικανοποίηση παρανοϊκής διαστροφής εξαιτίας προσωπικής ανασφάλειας. Οι «άριστοι» της εγκληματικής παρέας δεν ορρωδούν προ ουδενός, αφού κακοποιούν ακόμη και γυναικόπαιδα, αρκεί να συλλέγουν κατάλληλο προς πάσα χρήση και εκβίαση υλικό από την ιδιωτική ζωή εχθρών και φίλων.
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανθίσταται λυσσαλέα στην αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας γιατί τρέμει τις πολιτικές και νομικές συνέπειες των αξιόποινων πράξεων και παραλείψεών της.
Ο ζόφος όμως δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία.
Η κοινωνία, η Ελλάδα, το πολίτευμα, έχουν ανάγκη από φως. Διαφάνεια και Δικαιοσύνη παντού.
Η Εισαγγελική Αρχή δεν δικαιούται ρόλο Πόντιου Πιλάτου.
Δεν έχει δικαίωμα να βραδυπορεί να εκτελέσει το καθήκον της σε μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, που παράγει φαινόμενα κοινωνικής αποσύνθεσης και πολιτικής παρακμής.
Το νομικό κρυφτούλι με δράστες βαρύτατων κακουργημάτων δεν μπορεί να συνεχισθεί.
Έστω και αργά, ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να πράξει.
Ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις είναι πασίγνωστα.
Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Το χρονικό 

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος έδωσε την Κυριακή (6/11/2022) παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», στο οποίο εμφανίζεται σειρά ονομάτων, μεταξύ των οποίων και υπουργοί, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημοσίου βίου, να έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση οι τηλεφωνικές τους επικοινωνίες.
Ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να καλέσει άμεσα σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει, ενώ παράλληλα να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα πρόσωπα τα οποία θα προτείνει, προσκομίζοντας όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των όσων αναφέρονται στο σημερινό δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας.

Το Documento για την εισαγγελική παρέμβαση

Σχολιάζοντας την εισαγγελική παρέμβαση η εφημερίδα Documento κάνει λόγο για απόπειρα υποβάθμισης καθώς όπως σημειώνει ότι, η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών και όχι σε κάποιον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό ενώ πρόκειται για ζήτημα μείζονος ενδιαφέροντος.
Επίσης αναφέρει, πως ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης μαζί με τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη επρόκειτο ούτως ή άλλως να μεταβούν στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα (7/11) προκειμένου να θέσουν θέματα που προκύπτουν για τη λίστα παρακολουθουμένων πολιτικών προσώπων.

Το επίμαχο δημοσίευμα και η λίστα παρακολουθήσεων

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα την Κυριακή (6/11/2022) δημοσίευσε λίστα με «στόχους παρακολούθησης» ενώ η κυβέρνηση διαψεύδει και κάνει λόγο για αφήγημα χωρίς στοιχεία.
«Αυτούς παρακολουθούσε», είναι ο κεντρικός τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και από κάτω έχει μία λίστα ονομάτων, μεταξύ των οποίων του πρώην πρωθυπουργού, υπουργών της ΝΔ αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ονόματα που αναφέρει το πρωτοσέλιδο είναι ενδεικτικά: «Αντώνης Σαμαράς, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Δένδιας, Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλίδου, Βασίλης Κικίλιας, Τζένη Μπαλατσινού, Όλγα Κεφαλογιάννη, Αλέξης Παπαχελάς, Λάκης Λαζόπουλος».
Αποκαλύπτονται ονόματα που παρακολουθούνταν από το Predator, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών ενώ στη λίστα βρίσκονται και άλλοι υπουργοί, εκδότες και στελέχη των ΜΜΕ.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αρνείται ότι αγόρασε το ισραηλινό λογισμικό Predator (το οποίο είναι παρόμοιο με το Pegasus spyware που χρησιμοποιείται από κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού και της Σαουδικής Αραβίας

Αναλυτικά η λίστα με τα ονόματα που φέρονται να βρέθηκαν στο στόχαστρο του Predator:

Αντώνης Σαμαράς (πρώην πρωθυπουργός)
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη)
Νίκος Δένδιας (υπουργός Εξωτερικών)
Ολγα Γεροβασίλη (πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη)
Χρήστος Σπίρτζης (πρώην υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων)
Αδωνης Γεωργιάδης (υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
Ευγενία Μανωλίδου (σύζυγος Γεωργιάδη)
Βασίλης Κικίλιας (πρώην υπουργός Υγείας)
Τζένη Μπαλατσινού (σύζυγος Κικίλια)
Ολγα Κεφαλογιάννη (βουλευτής ΝΔ, πρώην υπουργός Τουρισμού)
Αλέξης Παπαχελάς (διευθυντής «Καθημερινής»)
Λάκης Λαζόπουλος (ηθοποιός)
Αλέξανδρος Διακόπουλος (πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας)
Νίκος Χαρδαλιάς (υφυπουργός Εθνικής Άμυνας)
Χρήστος Σταϊκούρας (υπουργός Οικονομικών)
Κωστής Χατζηδάκης (υπουργός Εργασίας)
Πόπη Καλαϊτζή (σύζυγος Χατζηδάκη)
Αριστοτελία Πελώνη (εξωκοινοβουλευτική αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος)
Γιώργος Πατούλης (περιφερειάρχης Αττικής)
Μαρίνα Πατούλη (σύζυγος Πατούλη)
Δημήτρης Αβραμόπουλος (πρώην υπουργός Υγείας)
Αλέξης Πατέλης (επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού)
Νίκος Ανδρουλάκης (πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής)
Θόδωρος Καρυπίδης (πρόεδρος ΠΑΕ Αρης, επιχειρηματίας, για παρακολούθηση Βαγγέλη Μαρινάκη)
Ειρήνη Καρυπίδη (επιχειρηματίας, αδερφή Καρυπίδη, για παρακολούθηση Βαγγέλη Μαρινάκη)
Γιάννης Κουρτάκης (εκδότης εφημερίδας «Παραπολιτικά», για παρακολούθηση Βαγγέλη Μαρινάκη)
Πάνος Κυριακόπουλος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Star, για παρακολούθηση οικογένειας Βαρδινογιάννη)
Παναγιώτης Μπόμης (διευθύνων σύμβουλος DPG Digital Media, για παρακολούθηση Δημήτρη Γιαννακόπουλου)
Παναγιώτης Αρκουμανέας (πρώην πρόεδρος ΕΟΔΥ)
Εύα Αντωνοπούλου (σύζυγος Αρκουμανέα, δημοσιογράφος)
Γιάννης Ραχωβίτσας (υπαρχηγός του Αστυνομικού Σώματος)
Αντώνης Δελλατόλας (δημοσιογράφος)
Θανάσης Κουκάκης (δημοσιογράφος)
doc_2.JPG

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ