Την πρόθεσή του να αποζημιώσει τους μετόχους της Folli Follie μέσω της υπό δέσμευση περιουσίας του εξέφρασε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ολοκληρώνοντας την απολογία του στη δίκη για το σκάνδαλο των παραποιημένων οικονομικών στοιχείων.

Ο γιος του ιδρυτή του ομίλου επανέλαβε πως ο ίδιος δεν έχει ευθύνη για την «ωραιοποίηση» των οικονομικών δεδομένων της εταιρείας μέσω του ασιατικού κλάδου, ο οποίος βρισκόταν υπό τον πλήρη έλεγχο του πατέρα του. Τόνισε δε, πως δεν είχε ποτέ πρόθεση να εξαπατήσει, λέγοντας στο δικαστήριο: «Ηθικά αισθάνομαι πολύ άσχημα όπως γίνανε τα πράγματα. Και αισθάνομαι άσχημα και για την επόμενη ημέρα. Η εταιρεία θα μπορούσε να προχωρήσει και να είναι στο Χρηματιστήριο».

Εισαγγελέας: Υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι;

Κατηγορούμενος: Πάλεψα πραγματικά. Αυτή τη στιγμή έχω ένα λογαριασμό με τη μισθοδοσία μου και είχα κάποια αμοιβαία. Θέλω να κάνω αίτηση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι…

Εισαγγελέας: Εχετε κάποια περιουσιακά στοιχεία;

Κατηγορούμενος: Είναι δεσμευμένα… Είναι προσωπικός λογαριασμός με 4,1 εκατομμύρια. Θα κάνω αίτηση γιατί θέλω να αποζημιωθούν, όχι μόνο όσοι παρίστανται στη δίκη αλλά και όσοι έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια.
Απολογήθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε για την απολογία της η μητέρα του Τζώρτζη και σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, Καίτη.

Η κατηγορούμενη δήλωσε πως δεν γνώριζε για το θέμα της «ωραιοποίησης» των στοιχείων και ότι η ίδια είχε αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι, τα θέματα της εμφάνισης των καταστημάτων, χωρίς να ασχολείται με τα οικονομικά.

Ξεκινώντας την απολογία της, η Καίτη Κουτσολιούτσου ανέφερε πως ήταν δική της ιδέα, για την οποία έπεισε τον σύζυγο της, να δημιουργήσουν μία δική τους εταιρεία με κοσμήματα, ασχολία που είχε η ίδια αρχικά ως χόμπι.

«Τον παρότρυνα –γιατί είχε το επιχειρείν που έτρεχε μπροστά– να φύγει από την οικογενειακή επιχείρηση και να φτιάξουμε κάτι δικό μας. Και φτάσαμε τα βραχιολάκια μας να τα μιμηθεί η Hermes».

Σύμφωνα με την κατηγορουμένη, όλη την υπόθεση με τους παραποιημένους ισολογισμούς την πληροφορήθηκε «από τα δικαστήρια» τα τελευταία χρόνια και από την έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας Alvarez & Marsal «που έλεγε για πλαστά και μου έπεσε το σαγόνι» όπως είπε στο δικαστήριο για το πόρισμα, που ουσιαστικά διαπίστωνε πως τα έσοδα του ασιατικού κλάδου ήταν στο 1/10 από εκείνα που είχε ανακοινώσει η εταιρεία.

Η κ. Κουτσολιούτσου εξέφρασε τη λύπη της για όσα συνέβησαν και αναφέρθηκε στον γιο της λέγοντας: «Ο Τζώρτζης είναι άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και υπεράνω των χρημάτων. Βοήθησε παρά πολύ. Δεν είχαμε δίψα για το χρήμα. Λυπούμαι που τον φέραμε σε αυτή την κατάσταση».

Πρόεδρος: Ησασταν αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος. Η ιδιότητα αυτή σε συνδυασμό με τη σύνδεση που έχετε με τους δύο πρώτους κατηγορούμενους, σας δημιουργεί μια ευθύνη. Είστε σε αυτή τη θέση (κατηγορούμενη) γιατί έχετε θέση ευθύνης στο Δ.Σ. Την αναλάβατε με τον σύζυγό σας, ερήμην σας; Πώς βρεθήκατε αντιπρόεδρος;

Κατηγορουμένη: Το 2011 με έβαλαν, γιατί σε κάποια συνάντηση μου είχαν πει ότι δεν έχω δουλειά να μιλήσω γιατί είμαι art director. Μετά από αυτό ο σύζυγος μου με έβαλε, γιατί το βρήκε προσβλητικό, χωρίς εγώ να καταλάβω την ευθύνη αυτή. Και αυτός πιστεύω το έκανε χωρίς να σκεφτεί τις ευθύνες του τίτλου.

Πρόεδρος: Υπογράφατε οικονομικές καταστάσεις;

Κατηγορούμενη: Μια υπογραφή με έβαλαν χωρίς να καταλάβω γιατί, ως εγγυήτρια και έχασα το σπίτι μου. Δεν υπέγραψα οικονομικές καταστάσεις του ομίλου. Δεν ξέρω ποιοι έπρεπε να υπογράφουν, δεν ασχολιόμουν. Είχα παρά πολλή δουλειά με τα μαγαζιά.

Η δίκη συνεχίζεται.