Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται για το Μέγαρο Μαξίμου η τύχη του υπό διαμόρφωση νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ζυγίζοντας τις εσωκομματικές αντιδράσεις, το Μαξίμου ψάχνει τον κατάλληλο χρόνο για να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή για την επέκταση του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια ενώ παράλληλα ασαφείς παραμένουν οι λεπτομέρειες της νομοθετικής αυτής ρύθμισης, που φαίνεται πως θα είναι κρίσιμες και για την τελική στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Στα «δύο» η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα

Το όλο ζήτημα έχει προκαλέσει ήδη αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με έντονες αντιδράσεις όχι μόνο από γαλάζιους βουλευτές αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτής της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, με κάθε ευκαιρία ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να προχωρήσει μέχρι τέλους το επίμαχο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών, που θα διευθετεί και τα ανοιχτά ζητήματα της υιοθεσίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρά τις εισηγήσεις για εξαίρεση της τεκνοθεσίας από το συνολικό νομοθέτημα, κάτι τέτοιο απορρίπτεται, με το επιχείρημα ότι αν εφαρμοστεί θα καταπέσει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί, γιατί προφανώς όταν μιλάς για γάμο μιλάς και για τεκνοθεσία»

Σε σημερινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης για το επίμαχο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ξεκαθαρίζοντας ότι «έρχονται πράγματι μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια, όπως του Δικαιοσύνης, ζητήματα τα οποία κουβεντιάζουμε εδώ και δεκαετίες. Το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων», που αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση και σημείωσε πως, όλη η κουβέντα γίνεται «ένα νομοσχέδιο που δεν υπάρχει καν».

«Θα έρθει το νομοσχέδιο, διότι λύνει προβλήματα. Έχει πει ο πρωθυπουργός ότι, θα έρθει και θα έρθει με τη σειρά που θεωρεί ο ίδιος», συμπλήρωσε και ως προς τον χρόνο που θα έρθει το νομοσχέδιο, είπε πως, «ο πρωθυπουργός έχει πει πως θα έρθει στη διάρκεια της 4ετίας. Είπε ότι θα το φέρει και θα το φέρει. Εκείνος έθεσε το θέμα. Δεν είναι θέμα της Εκκλησίας, είναι θέμα της εκτελεστικής εξουσίας».

Θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας;

Για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, είπε πως, «περιμένουμε να έρθει το νομοσχέδιο και θα δούμε τότε πώς θα ψηφιστεί». Παράλληλα τόνισε ότι το νομοσχέδιο αφορά σε «ανθρώπους και παιδιά που δεν τους βλέπουμε», ενώ απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι, «γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί, γιατί προφανώς όταν μιλάς για γάμο μιλάς και για τεκνοθεσία. Υπάρχουν διακρίσεις για παιδιά, οι οποίες πρέπει να αρθούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ