Διαρροή λυμάτων σημειώθηκε σε γραφείο, στο 2ο όροφο του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι και το κοινό να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη κατάσταση.

Το πρόβλημα προέρχεται από το αποχετευτικό δίκτυο του πάνω ορόφου καθώς το κτίριο των δικαστηρίων χρειάζεται ανακαίνιση όπως αναφέρουν συνδικαλιστές δικαστικοί υπάλληλοι.

Από την οροφή του γραφείου, όπου στεγάζεται το αρχείο αποφάσεων του ποινικού, στάζουν απόβλητα πάνω σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που καλύφθηκαν με πλαστικές σακούλες ενώ ελλοχεύει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, καταστροφής εγγράφων και παράλληλα δημιουργούνται ανθυγιεινές συνθήκες.

Όπως περιέγραψε ο Στάθης Καλλιανίδης μέλος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης «σήμερα, στο γραφείο 219 που αποτελεί το αρχείο του Ποινικού, παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα υγρασίας στο ταβάνι με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ζουν σε συνθήκες ανθυγιεινής εργασίας, μη προστασίας ενώ ενδεχομένως να υπάρχει έλλειψη τεχνικού συμβούλου στα δικαστήρια με αποτέλεσμα να μην έχουμε εικόνα για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Την ίδια ώρα η επικινδυνότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου, Ηλίας Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις που τείνει να μετατραπεί σε χρόνιο. Συγκεκριμένα, σπάνε σωλήνες από τις τουαλέτες με αποτέλεσμα να πέφτουν νερά στα κεφάλια των υπαλλήλων που εργαζόμαστε. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο εν έτει 2023 να μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Θέλουμε να βρεθεί μια λύση και να εκσυγχρονιστούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις για να μπορέσουμε να δουλέψουμε κάτω από ανθρώπινες συνθήκες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ