Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στον ακτιβιστή Osman Kavala, ο οποίος δικαζόταν στην Τουρκία για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και τα γεγονότα του Πάρκου Γκεζί το 2013.
Ο ακτιβιστής βρέθηκε στο εδώλιο με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης.
Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, αφού το εφετείο ανέτρεψε τις αθωωτικές αποφάσεις, ανακοινώθηκε η ετυμηγορία για την κύρια υπόθεση του πάρκου Γκεζί, η οποία εκδικάστηκε ξανά με 17 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο Καβαλά.
Ο γνωστός ακτιβιστής Kavala καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης», ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 18 ετών ο καθένας και αποφασίστηκε η σύλληψή τους.

Αντιδράσεις από ΕΕ

Σημειωτέον πως, η δίκη είχε αναβληθεί πολλές φορές και είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών διεθνώς, ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει ζητήσει την απελευθέρωση του, ωστόσο, η Τουρκία δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση.
Επίσης, το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει κινήσει διαδικασία κατά της Άγκυρας, επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την Τουρκία να κινδυνεύει να αποπεμφθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ