Με την κατηγορία του θανάσιμου τραυματισμού ενός πτηνού οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης ένας οδηγός ταξί στο Τόκιο, με την είδηση να κάνει, για τους προφανείς λόγους, τον γύρο του Διαδικτύου.

Ακριβά είναι πολύ πιθανόν να πληρώσει την επιθετικότητά ένας οδηγός ταξί, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα με το όχημά του ένα περιστέρι.

Ο οδηγός φέρεται να κινήθηκε με ταχύτητα προς ένα σμήνος περιστεριών το οποίο βρισκόταν στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να τραυματίσει ένα από αυτά.

Το περιστέρι δεν κατάφερε να επιβιώσει της σύγκρουσης με αποτέλεσμα κάποιος από τους περαστικούς να αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές του Τόκιο κίνησαν άμεσα τις προβλεπόμενες διαδικασίες, εντοπίζοντας τον οδηγό και προχωρώντας στη σύλληψή του.

Μετά και το πόρισμα του κτηνιάτρου ότι ο θάνατος του πτηνού προκλήθηκε από τη σύγκρουσή του με το όχημα, ο οδηγός ταξί κατηγορείται πλέον ότι προκάλεσε σκοπίμως τον μοιραίο για το περιστέρι τραυματισμό.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο οδηγός επιτάχυνε μόλις άναψε ο πράσινος σηματοδότης, φτάνοντας στο σημείο που βρίσκονταν τα περιστέρια με την ταχύτητα των 60 χλμ./ώρα.

Μάλιστα ούτε ίδιος ο οδηγός θέλησε να αρνηθεί την πράξη του, αναφέροντας στις αστυνομικές αρχές ότι οι δρόμοι είναι για τους ανθρώπους και πως τα περιστέρια θα έπρεπε να αποφεύγουν τα αυτοκίνητα και όχι το αντίστροφο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της αστυνομία του Τόκιο στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο 50χρονος οδηγός ταξί Atsushi Ozawa κρατείται και αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραβίασης των νόμων περί της προστασίας της φύσης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ποια μπορεί να είναι η ποινή που θα δεχθεί στην περίπτωση που καταδικαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ