Της Ελένης Τσιάβου 
Εφοδιασμένοι με αρκετή… υπομονή (και ίσως και τύχη) θα πρέπει να είναι οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν τα βιβλία μερίδων των πελατών τους για τον έλεγχο των τίτλων ιδιοκτησίας, καθώς όπως μαρτυρούν οι ίδιες οι εικόνες από το Υποθηκοφυλακείο Αθηνών η κατάσταση εκτός από χαώδης, παραμένει στην ίδια κατάσταση επί δεκαετίες θυμίζοντας άλλες εποχές για τους πιο… ρομαντικούς.
Συγκεκριμένα, ο απαρχαιωμένος τρόπος αναζήτησης που συναντάται, δεν λέει σε τίποτα να δώσει τη… θέση του στην τεχνολογία και στην ψηφιοποίηση των εγγράφων εν έτει 2022 προκαλώντας δυσμενείς καταστάσεις και απίστευτη ταλαιπωρία.
Αυτό, καθώς η καταγραφή στην Αθήνα έχει μείνει πίσω εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ιδιοκτησιών και των πράξεων υστερώντας μάλιστα από την επαρχία όπου η κατάσταση αξιολογείται ως καλύτερη σχετικά με τον ρυθμό μετάβασης.
Το θέμα επιφέρει μια σειρά προβλημάτων όπως η διαφάνεια, καθώς αν ο έλεγχος αυτός δεν είναι αξιόπιστος ή ασφαλής ενδέχεται να αγοράσεις ένα ακίνητο βεβαρημένο. Ενώ μπορεί ακόμα και να έχει κατασχεθεί το συγκεκριμένο ακίνητο.Το «μαύρο» παρελθόνΥπενθυμίζεται πως το πρωτοφανές χάος που επικρατεί στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την επικαιρότητα με ένα άλλο σκάνδαλο καθώς το 2000 εντοπίστηκαν μεγάλες παραλείψεις στα βιβλία.
Ειδικότερα, δεκαπέντε χιλιάδες εγγραφές για υποθήκες, κατασχέσεις και διεκδικήσεις σε ακίνητα μεγάλης αξίας δεν είχαν καταχωρηθεί στα βιβλία που τηρούνται στο μεγαλύτερο υποθηκοφυλακείο της χώρας, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ