Η Tupperware Brands ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση το συντομότερο μέσα την εβδομάδα, σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν τα σχέδιά της τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, μετά από μια μακροχρόνια προσπάθεια να αναζωογονήσει τη δραστηριότητά της εν μέσω φθίνουσας ζήτησης.

Η επωνυμία οικιακών αγαθών, η οποία έχει ορίσει εδώ και έναν αιώνα την αποθήκευση τροφίμων, δημιουργώντας την παγκόσμια έννοια του “τάπερ”, σχεδιάζει να εισέλθει σε δικαστική προστασία αφού παραβίασε τους όρους του χρέους της και έχει ήδη “στρατολογήσει” νομικούς και οικονομικούς συμβούλους, ανέφεραν οι πηγές, που ζήτησαν ανωνυμία για να συζητήσουν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε χτες με πτώση 57%, ενώ στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές, έχανε άλλο 15,8%.

Οι προετοιμασίες πτώχευσης ακολουθούν παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Tupperware και των δανειστών της σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης χρέους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δανειστές συμφώνησαν φέτος να της δώσουν μια μικρή ανάσα με τους παραβιασμένους όρους του δανείου, ωστόσο η κατάσταση της εταιρείας συνέχισε να επιδεινώνεται.

Τα σχέδια δεν είναι οριστικά και μπορεί να διαφοροποιηθούν, εκτίμησαν οι πηγές. Εκπρόσωπος της Tupperware αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Tupperware εδώ και χρόνια προειδοποιεί για αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητά της να παραμείνει σε λειτουργία. Τον Ιούνιο έκανε σχέδια να κλείσει το μοναδικό της εργοστάσιο στις ΗΠΑ και να απολύσει σχεδόν 150 υπαλλήλους. Πέρυσι, αντικατέστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Miguel Fernandez και πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να “γυρίσει” την πτωτική πορεία της, διορίζοντας τη Laurie Ann Goldman ως νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο.

Η Tupperware το 1946 παρουσίασε τα πλαστικά προϊόντα της στο κοινό αφότου ο ιδρυτής Earl Tupper εφηύρε την εύκαμπτη αεροστεγή σφράγισή τους.

Η μάρκα εκτινάχθηκε στα αμερικανικά σπίτια κυρίως μέσω πάρτι πωλήσεων που διοργανώνονταν από γυναίκες στα προάστια των πωλήσεων.

Η εταιρεία συνέχισε τα σχεδόν 80 χρόνια λειτουργίας της να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις άμεσες πωλήσεις από έναν στρατό ερασιτεχνών πωλητών, μετρώντας περισσότερους από 300.000 ανεξάρτητους πωλητές το 2022.