Την παραίτησή του αναγκάστηκε να υποβάλει ο επικεφαλής του Εθνικού Μουσείου της Σλοβενίας Pavel Tsar, μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε η διοργάνωση έκθεσης με έργα που σύμφωνα με τους κριτικούς τέχνης, είναι πλαστά.
Μάλιστα, οι αρχές διεξάγουν ήδη έρευνα σε βάρος του.
Μερικά από τα έργα – δάνεια φέρεται να αποκτήθηκαν από τον αείμνηστο, Γιόσιπ Μπολίκοβατς ο οποίος διετέλεσε πρώτος υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας από το 1990 έως το 1991.
Ο Pavel Tsar δέχθηκε δημόσια και έντονη κριτική ότι τα έργα τέχνης ήταν πλαστά και αναγκάστηκε να παραιτηθεί.
«Ως διευθυντής του Μουσείου, είμαι αντικειμενικά υπεύθυνος για το ατόπημα που αμαύρωσε τη φήμη του μεγαλύτερου μουσειακού οργανισμού της χώρας μας, για το οποίο λυπάμαι ειλικρινά» ανέφερε σε δήλωσή του στα ΜΜΕ.

Πώς ξεκίνησε το σκάνδαλο

Η έκθεση με έργα διάσημων ζωγράφων του 19ου και του 20ου αιώνα, μεταξύ των οποίων πίνακες των Πάμπλο Πικάσο, Πωλ Σεζάν, Ανρί Ματίς, Ζοάν Μίρο κ.ά. είχε προγραμματιστεί να εγκαινιαστεί την περασμένη εβδομάδα.
Κριτικοί τέχνης που είδαν τον κατάλογο με τα έργα εξέφρασαν αμφιβολία για την αυθεντικότητά τους και χαρακτήρισαν την έκθεση Travels μεγάλο σκάνδαλο για το Εθνικό Μουσείο, το οποίο θα έπρεπε να είχε παρακινήσει τον διευθυντή να παραιτηθεί.
«Πρόκειται για ξεκάθαρες πλαστογραφίες… δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στην ιστορία της τέχνης για να το παρατηρήσεις» είπε ιστορικός τέχνης σε δηλώσεις του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ