Το ποσό των 130.000 ευρώ κατάφεραν να «αρπάξουν» τρία άτομα από μία γυναίκα τον Αύγουστο του 2021.
Οι δράστες που κατηγορούνται για μέλη εγκληματικής οργάνωσης, μετέτρεπαν τα χρήματα σε … κρυπτονομίσματα.
Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης για κακουργηματική απάτη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.
Η γυναίκα που «έπεσε» στα χέρια των αστυνομικών κατηγορείται ότι μαζί με άλλα δύο άτομα εξαπάτησαν μία γυναίκα αποσπώντας την χιλιάδες ευρώ.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απάτη, εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού και παρουσιάζοντας στην παθούσα ψευδή γεγονότα ως αληθινά (όπως ενδιαφέρον για σύναψη προσωπικής σχέσης), κατάφεραν να της αποσπάσουν τμηματικά το ανωτέρω ποσό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου μετέτρεψαν σε κρυπτονομίσματα.
Ακολούθησε αστυνομική έρευνα και στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη η μία γυναίκα, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ