Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Meloni, ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ μετά την ανάρτηση deepfake πορνό βίντεό της στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με το BBC, η Meloni πρόκειται να καταθέσει ενώπιον δικαστηρίου στην πόλη Sassari της Σαρδηνίας στις 2 Ιουλίου.
Ένας 40χρονος άνδρας, ο οποίος πιστεύεται ότι έφτιαξε τα βίντεο, και ο 73χρονος πατέρας του βρίσκονται υπό έρευνα. Η αστυνομία τόνισε ότι κατάφερε να τους βρει ανιχνεύοντας την κινητή συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για τη δημοσίευση των βίντεο. Και οι δύο άνδρες κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα βίντεο δημοσιεύτηκαν σε πορνογραφικό ιστότοπο των ΗΠΑ, όπου προβλήθηκαν «εκατομμύρια φορές» κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών.
Η νομική ομάδα της κυρίας Μελόνι είπε ότι, εάν το αίτημά της για αποζημίωση είναι επιτυχές, θα δωρίσει τα 100.000 ευρώ σε ένα ταμείο για τη στήριξη γυναικών που έχουν πέσει θύματα έμφυλης βίας. Η δικηγόρος της Meloni, είπε ότι το ποσό ήταν «συμβολικό» και η απαίτηση για αποζημίωση είχε σκοπό να «στείλει ένα μήνυμα στις γυναίκες που είναι θύματα αυτού του είδους κατάχρησης εξουσίας να μην φοβούνται να ασκήσουν κατηγορίες».
Τα deepfake βίντεο της Μελόνι χρονολογούνται πριν διοριστεί πρωθυπουργός το 2022.