Στους 2.497 ανέρχονται οι νεκροί από τον σεισμό που έπληξε την περιοχή του Μαρόκου νοτιοδυτικά της πόλης του Μαρακές σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην τελευταία του ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για 2.497 νεκρούς και 2.476 τραυματίες.

Πολλοί άνθρωποι πέρασαν τρίτη νύχτα έξω στο ύπαιθρο καθώς πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει ενώ μερικά από τα χωριά έχουν αφανιστεί στην κυριολεξία.

Τη μεγαλύτερη καταστροφή έχουν υποστεί απομακρυσμένες περιοχές, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση με μηχανήματα προκειμένου να προχωρήσουν οι έρευνες για την ανάσυρση των θυμάτων. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κάτοικοι σκάβουν μόνοι τους με γυμνά χέρια.

Οι διασώστες που προσπαθούν να φτάσουν στις απομονωμένες κοινότητες στα βουνά High Atlas, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των αποκλεισμένων δρόμων.

Πολλοί άνθρωποι σε κατεστραμμένα χωριά αναφέρουν έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων τροφής, νερού και στέγης.

Σε ορισμένες περιοχές έχουν στηθεί σκηνές, ενώ πολλοί άνθρωποι ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις για αιμοδοσία.

Ο σεισμός της περασμένης Παρασκευής ήταν ο φονικότερος που έπληξε το Μαρόκο τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Το επίκεντρό του τοποθετείται στα ορεινά χωριά του Άτλαντα και έγινε αισθητός ακόμη και στην πρωτεύουσα, Ραμπάτ, η οποία απέχει από την πόλη του Μαρακές περίπου 350 χλμ.

Πολλά προβλήματα εξακολουθούν να καταγράφονται στην καρδιά του Μαρακές, στη Μεντίνα που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Σε αυτό το σημείο έχει πληγεί το 1/3 των κατοίκων ενώ οι περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι αγροτικές περιοχές στο όρος του Άτλαντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ