Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης απόπειρα παράνομης υιοθεσίας παιδιού.

Έγιναν 4 συλλήψεις και ταυτοποιήθηκαν ακόμα δύο άτομα.
Εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση είναι ένας 61 δικηγόρος και ακόμα 5 άτομα ηλικίας, 49, 47 (αντρόγυνο) 38, 37 και 58 ετών αντίστοιχα, μεταξύ των οποίων και το ζευγάρι που ένα ζευγάρι που επεδίωξε μέσω του δικηγόρου να καταφέρει να υιοθετήσει παράνομα το βρέφος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κατά περίσταση δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις σχετικά με υιοθεσία ανηλίκου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το αντρόγυνο απευθύνθηκε στον δικηγόρο προκειμένου να μεσολαβήσει για να υιοθετήσουν παιδί χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν να υιοθετήσουν παιδί το οποίο γέννησε η 38χρονη την 12-06-2022 σε νοσοκομείο της πόλης συνοδευόμενη από τον 37χρονο σύντροφο της, έναντι του χρηματικό ποσού των 17.000-19.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι χθες (17-06-2022) το αντρόγυνο είχε καταβάλει χρηματικό ποσό 1.435 ευρώ για έξοδα τοκετού-νοσηλείας και έξοδα των μεσολαβητών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ