Η Ελληνική Αστυνομία, εξάρθρωσε μια σπείρα τα μέλη της οποίας «ξάφριζαν» διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.
Μάλιστα, η λεία των κλοπιμαίων υπολογίζεται άνω των 64.000 ευρώ.
Ως μέλη της συνελήφθησαν έξι άτομα (ημεδαποί), 22 έως 59 ετών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, με την οποία οδηγούνται στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, από τα τέλη του περασμένου Απριλίου, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν 18 διαρρήξεις – κλοπές (τετελεσμένες και σε απόπειρα) στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας, των Πεύκων, του Καλοχωρίου, του Ευόσμου, του Ωραιοκάστρου, της Περαίας και της Ανάληψης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, επέλεγαν σπίτια, απ’ όπου απουσίαζαν οι ένοικοι και τα παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, αναρριχούνταν σε μπαλκόνια μέσω σωληνώσεων.
Για τη διαφυγή τους, οι δράστες χρησιμοποιούσαν μισθωμένα αυτοκίνητα, ενώ κατηγορούνται – επιπλέον – για μία περίπτωση κλοπής κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και ρολόγια (των οποίων οι νόμιμοι κάτοχοι αναζητούνται), το χρηματικό ποσό των 2.395 ευρώ, δέκα λίρες Αγγλίας, ένας φορητός πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., διαρρηκτικά εργαλεία και τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα (εκ των οποίων το ένα αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία ενοικιάσεων).