Η Tesla κλήθηκε να πληρώσει μέρος των 10,5 εκατ δολαρίων της αποζημίωσης για ένα θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη το 2018 με ένα Model S.
Τον Μάιο του 2018, ο 18χρονος οδηγός κινούταν με 187 χλμ./ώρα, όταν έφτασε σε μία κλειστή στροφή με όριο ταχύτητας τα …40 χλμ./ώρα.
Οδηγούσε ένα Model S του 2014 και τράκαρε προσπαθώντας να προσπεράσει ένα άλλο όχημα.
Το Tesla έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα ο 18χρονος αλλά και ο συνοδηγός του, να χάσουν τη ζωή τους.
Ο πατέρας και η μητέρα του 18χρονου, μετά από τη λήξη του δικαστηρίου, πληρώθηκαν 4,5 και 6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ως αποζημίωση για την ψυχική οδύνη.
Οι ένορκοι έκριναν πως το Tesla έφερε το 1% της ευθύνης για το ατύχημα, με τον οδηγό να φέρει το 90% της ευθύνης και ο πατέρας του το υπόλοιπο 9%.
Mε το 1% της ευθύνης για το τροχαίο, η εταιρεία κλήθηκε να πληρώσει το 1% του ποσού της αποζημίωσης, 105.000 δολ.

Οι κατηγορίες 

Οι γονείς θεωρούν πως το ατύχημα προκλήθηκε επειδή η Tesla είχε απενεργοποιήσει τον περιοριστή της ταχύτητας, χωρίς να το γνωρίζουν.
Την ίδια στιγμή, κατηγόρησαν και τον σχεδιασμό των μπαταριών του αυτοκινήτου, καθώς ήταν ο βασικός παράγοντας της φωτιάς που ξέσπασε.
Η Tesla απάντησε λέγοντας πως η απερισκεψία του 18χρονου προκάλεσε το ατύχημα, και πως ο νέος είχε εξαπατήσει έναν τεχνικό για να απενεργοποιήσει τον περιοριστή ταχύτητας. Προσέθεσε πως η τεχνολογία των μπαταριών τους δεν είναι ελαττωματική και πως οι γονείς του οδηγού θα έπρεπε να …κρύβουν τα κλειδιά του Model S, μετά από μία κλήση για υψηλή ταχύτητα (180 χλμ./ώρα) τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ