Τέλος μπαίνει από αύριο, Τετάρτη 1 Ιουνίου, στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Ειδικότερα, οι μάσκες καταργούνται σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ αν και παραμένει η ισχυρή σύσταση για χρήση της όπου υπάρχει συνωστισμός.
Επίσης, η υποχρεωτική χρήση μάσκας καταργείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα οποία υπάρχουν αριθμημένες θέσεις, δηλαδή σε αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ.
Ωστόσο, παραμένει υποχρεωτική η χρήση της σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ. Τι ισχύει σε σχολεία και πανεπιστήμια.
Τέλος μπαίνει από αύριο και στις μάσκες στα σχολεία με το μέτρο να αφορά όλες τις σχολικές βαθμίδες και τα πανεπιστήμια.

Οι εξαιρέσεις 

Ωστόσο, η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική στις εξετάσεις μεταξύ αυτών και οι Πανελλήνιες. Επίσης, παραμένει το ένα rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.
Πλεύρης: Από Σεπτέμβριο πάμε σε τέταρτη δόση εμβολίου για όλους

Τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό βλέπει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς κάποιων περιοριστικών μέτρων, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.
«Θα θέλαμε και στον κορωνοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί.
Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» και πρόσθεσε ότι «θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό».
Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, πιθανότατα ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα γίνει με τη σειρά που γίνεται και στη γρίπη.
Θα ξεκινήσει με βάση την ηλικία, θα επεκταθεί στις ευάλωτες ομάδες και στη συνέχεια στον γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, επισήμανε ότι «αν θα είναι υποχρεωτική η τέταρτη δόση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ