Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2024, καθώς η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών, εκπνέει την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, και μετά ακολουθούν πρόστιμα.
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η προθεσμία είναι οριστική και δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση. Η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2024 μπορεί να γίνει μέσα από την πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ με τρεις τρόπους:
Μέσω επίσκεψης σε μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών. Χρειάζεται σκανάρισμα του QR code του ειδοποιητηρίου που παραπέμπει σε νέες οδηγίες
Μέσω της εφαρμογής της τράπεζας (e-banking). Η πληρωμή γίνεται με χρήση του 23ψήφιου κωδικού RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο
Μέσω επίσκεψης σε κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ
Υπενθυμίζεται ότι για να εκτυπωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2024 χρειάζονται οι κωδικοί Taxisnet του ιδιοκτήτη του οχήματος

Για να εκδοθεί το ειδοποιητήριο πρέπει να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

Είσοδος στην εφαρμογή MyCar με κωδικούς
Επιλογή το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων». Έπειτα το πεδίο «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας
Επιβεβαίωση του ΑΦΜ και του έτους και εισαγωγή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος
Επιλογή του «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» για να εκτυπωθεί

Η διαδικασία χωρίς κωδικούς Taxisnet

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στους κωδικούς Taxisnet απαιτείται η εισαγωγή των στοιχείων στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Έπειτα, απαιτείται η εισαγωγή του ΑΦΜ, του αριθμού οχήματος και του έτους. Έπειτα, κάνετε κλικ στην επιλογή «Εκτύπωση». Όταν το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία στη ΔΟΥ πριν την έναρξη του έτους, δηλαδή πριν την 1/1/2023. Το αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας είναι απαραίτητο έγγραφο για να έχετε στο αυτοκίνητό σας, όπως είναι και η ασφάλεια αυτοκινήτου.