Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επίσημα διαπιστευμένος φορέας στα όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων (European Lawyers Foundation) και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ιταλίας, Καταλονίας(Ισπανία), Γενικό Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ισπανίας, Ρουμανίας, Τσεχίας, Βελγίου και Παρισιού συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα TRADATA 2 «Κατάρτιση δικηγόρων για τα προσωπικά δεδομένα– TRADATA 2” (JUST-JTRA-EJTR-AG-2020-101007426).

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται σε ποσοστό 90/100 από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Δικαιοσύνη και μόλις σε ποσοστό 10/100 από τον συμβεβλημένο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα TRADATA 2 ασχολείται με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕU General Data Protection Regulation- GDPR) και την κατάρτιση των δικηγόρων από όλους τους μετέχοντες δικηγορικούς συλλόγους στην σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας δεδομένων Regulation EU 2016/679 και Directive (EU) 2016/680. Εχουν πραγματοποιηθεί διασυνοριακά σεμινάρια κατάρτισης στις συμμετέχουσες χώρες και δίνεται ευκαιρία δικτύωσης με τους συμμετέχοντες δικηγόρους όλων των χωρών.

Συντονιστής του Προγράμματος, Νικόλαος Β.Κουτκιάς, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην CCBE.

Σε υλοποίηση του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο σεμινάριο του προγράμματος TRADATA 2 στην Αθήνα την Παρασκευή 23 IOYNIOY 2023 στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ «Μ.Ζαφειρόπουλος» (09.00-16.00)

Στο σεμινάριο αυτό θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες ομιλητές καθώς και 2 ξένοι ομιλητές (Ιταλία και Ισπανία) που θα αναλύσουν τα δικαιώματα του υποκειμένου επεξεργασίας συμπεριλαμβανομένου δικαιωμάτων στην ποινικές διαδικασίες και ανακρίσεις καθώς και την Οδηγία (EU) 2016/680.

To σεμινάριο πραγματοποιείται δωρεάν και υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής 30 δικηγόρων με χρονική προτεραιότητα δήλωσης συμμετοχής.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα και θα συμμετέχουν και δικηγόροι από τους δικηγορικούς εταίρους του προγράμματος ( Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Ρουμανία, Τσεχία και Παρίσι).

Στο χώρο του σεμιναρίου θα υπάρχει υπηρεσία catering για τους συμμετέχοντες (buffet, soft drinks και καφές).

Σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων και θα διανεμηθεί Εγχειρίδιο του Fundamental Rights Agency (FRA) για το GDPR.

Καλούνται όσοι Δικηγόροι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν «TRADATA 2» να αποστείλουν δήλωση συμμετοχής τους email [email protected] (κ. Τσίρη Αναστασία-2103398206) μέχρι τις 19 Ιουνίου 2023.