«Όχι» στην παράταση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη λέει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε δήλωσή του καταγγέλλει πως δεν έχουν φτάσει στη Βουλή οι απολογίες των κατηγορουμένων και ζητάει την παράταση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής ώστε να κληθούν και άλλοι μάρτυρες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο μέρος της δικογραφίας που έχει φτάσει στη Βουλή περιλαμβάνονται και καταθέσεις μαρτύρων από τις οποίες συνάγεται το συμπέρασμα πως ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής γνώριζε για την κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο.
Τέτοιους ισχυρισμούς φέρεται να περιλαμβάνει η κατάθεση του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππου Τσαλίδη, ο οποίος έχει γίνει γνωστό πως είχε ενημερώσει τον Κώστα Καραμανλή για τον «ορατό πλέον κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας», λίγο καιρό πριν την τραγωδία.
Τα μέλη της επιτροπής δεν μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες ή αντίγραφα της δικογραφίας που περιλαμβάνουν επίσης μηνυτήριες αναφορές, εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, τα πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών, καθώς και το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση το Προεδρείο

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το Προεδρείο της Επιτροπής αναφέρει ότι «με δεδομένο ότι ο όγκος του υλικού που απέστειλε η εισαγγελία εφετών Λάρισας είναι απολύτως διαχειρίσιμος, η διαδικασία σύνταξης πορισμάτων από την εξεταστική επιτροπή συνεχίζεται εντός του πλαισίου που έχει οριστεί».
Τα μέλη της επιτροπής από σήμερα κιόλας θα έχουν τη δυνατότητα καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ καθώς και το Σάββατο από τις 09:00 το πρωί ως τις 15:00 να επισκέπτονται το Γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής ώστε να αντλήσουν στοιχεία για τη σύνταξη των πορισμάτων.
Τέλος, το Προεδρείο της Επιτροπής ενημέρωσε ότι διαβιβάστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της επιτροπής στον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, η μαρτυρική κατάθεση του CEO της Hellenic train, Mauricio Cappotorto για την περαιτέρω αξιολόγηση της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ