Πλήθος αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από τους συγγενείς των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί των κατηγορουμένων.
Λίγο μετά την ανακοίνωση της ενοχής τους αλλά και των ποινών που τους επιβλήθηκαν, οργισμένοι συγγενείς θυμάτων καταφέρθηκαν λεκτικά κατά του δικαστηρίου και των κατηγορουμένων ενώ κινήθηκαν προς την έδρα και πέταξαν καρέκλες προς την πλευρά τους.
Στη διάρκεια της έντασης, συνελήφθη ένας συγγενής που επιχείρησε να πετάξει καρέκλα προς τους κατηγορουμένους.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο ίδιος έκανε γνωστό ότι πέταξε καρέκλα προς τον Βασίλη Ματθαιόπουλο, τότε υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 ετών.
“Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη“, δήλωσε.
Επιπλέον, στη διάρκεια του επεισοδίου, δημιουργήθηκε ένταση με αστυνομικούς που επιχείρησαν να συλλάβουν φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα περιστατικά.
“Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για ένα πλημμέλημαΕμείς έχουμε μόνο τάφους” φώναξε μια κοπέλα αποχωρώντας.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων ενώ ακούστηκε η φράση: “Να κάνουμε κανέναν έρανο. Ντροπή.”.
“Κοιτάξτε μας στα μάτια…Τι θα πείτε στα παιδιά σας”, ήταν άλλη φράση που ακούστηκε με τον κόσμο να κινείται κλαίγοντας προς την έδρα και τους κατηγορούμενουςπετώντας ακόμα και καρέκλες.