Συνελήφθη στο σπίτι του στην Πεύκη και οδηγείται ξανά στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας.

Νωρίτερα σήμερα (03/06) οι δικαστές ακύρωσαν προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο βούλευμα άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λαμίας.

Κατά τη σύλληψή του και την αποχώρηση από το σπίτι του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, φορούσε χειροπέδες και δεν έκανε δηλώσεις, ωστόσο γύρισε προς τους δημοσιογράφους είπε «σας περιφρονώ».

Το σκεπτικό της νέας απόφασης

Το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών, ακολούθησε σχετική εισαγγελική πρόταση και έκρινε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή και να εκτίσει την ποινή των 13 ετών που του έχει επιβληθεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Το Συμβούλιο Εφετών υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και χαρακτήρισε τον Νίκο Μιχαλολιάκο αμετανόητο και ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων, επικαλούμενο μεταξύ άλλων την αρθρογραφία του σε ηλεκτρονικά μέσα.

Στα εν λόγω άρθρα όπου ο ίδιος συνέχιζε να υμνεί τις ναζιστικού τύπου πρακτικές της Χρυσής Αυγής, παρά την δίκη και την καταδίκη του.