Η Γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης εκβιασμού του πρωταθλητή της Formula 1 Michael Schumacher, και της οικογένειας του, σύμφωνα με Γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο 52χρονος συλληφθέντας, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα στο Βούπερσταλ, εργαζόταν παλαιότερά ως φύλακας ασφαλείας της οικογένειας.
Στις 19 Ιουνίου είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις άλλων δύο υπόπτων, ενός 53χρονου αναφερόμενου ως Yilmaz T, και του 30χρονου γιού του.
Οι προαναφερθέντες απειλούσαν την οικογένεια Σουμάχερ, ισχυριζόμενοι πως έχουν στην κατοχή τους ευαίσθητο οπτικό υλικό του Michael Schumacher μετά το ατύχημα του στο σκι το 2013 το οποίο παραλίγο να αποβεί θανατηφόρο.
Σύμφωνα με την Bild, οι δράστες ζήτησαν από την οικογένεια 15 εκατομμύρια ευρώ ώστε να μη διαρρεύσουν τις φωτογραφίες, ενώ υποσχέθηκαν και στον πρώην φρουρό ασφαλείας ένα ποσοστό.
Σύμφωνα με ερευνητές τους οποίους απασχόλησε η υπόθεση, οι δύο άνδρες έστειλαν στην οικογένεια αρχεία προσωπικού περιεχομένου, ως αποδείξεις προς υποστήριξη των απειλών.
Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και ανώτερος εισαγγελέας στο Βούπερταλ, μετά από δήλωσή του στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης πως σύμφωνα με προκαταρκτική αξιολόγηση των δεδομένων που είχαν συλλεχθεί από τις έρευνες στο διαμέρισμα του πυρήνα της υπόθεσης, βρέθηκαν φωτογραφίες που αφορούσαν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας.
Ο τρίτος ύποπτος εντοπίστηκε από τις αρχές κατά τη διάρκεια της έρευνας για το πώς έφτασαν στα χέρια των δύο άλλων δραστών οι φωτογραφίες.
Ο 52χρονος άνδρας φαίνεται να είχε αναλάβει την μετατροπή των φωτογραφιών σε ψηφιακή μορφή, ώστε να τις μεταφέρει στον Yilmaz T και τον γιό του.
Η υπόθεση εκβιασμού του Michael Schumacher έφτασε σε Γερμανούς ερευνητές μετά από ενημέρωση από τις αρχές της Ελβετίας, όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας στο οποίο ο Schumacher αναρρώνει μετά το ατύχημα.
Οι εισαγγελείς αναφέρουν πως δίχως την λήψη «τεχνικών μέτρων», ο εντοπισμός στο Βούπερταλ των φερόμενων ως εκβιαστών, δε θα μπορούσε να έχει καταστεί δυνατός.
Το δίδυμο των υπόπτων, συνελήφθη στις 19 Ιουνίου σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ σε μια γερμανική πόλη νότια της Φρανκφούρτης, ενώ ήταν ήδη υπό επιτήρηση για άλλη υπόθεση.
Οκτώ ακίνητα καθώς και οι κύριες κατοικίες των δύο ανδρών ερευνήθηκαν διεξοδικά από τις αρχές, ενώ τέθηκαν προς κατάσχεση και αρκετές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση

Εάν καταδικαστούν, οι ύποπτοι θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη, προσέθεσαν οι εισαγγελείς.
Ο επι 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, δεν έχει εμφανιστεί ξανά δημόσια μετά τον σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό που υπέστη λόγω της πτώσης του λίγα μέτρα μακριά από μια δημοφιλή πίστα σκι στις Άλπεις το 2013, ένα χρόνο μετά την απόσυρσή του από το άθλημα.
Η σύζυγός του, Corinna Schumacher, με την οποία παραμένει παντρεμένος από το 1995, επιμένει στη διασφάλιση της απόλυτης μυστικότητας για την κατάσταση του συζύγου της από τότε.