Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την ένταξη στην αυτεπάγγελτη από το Κτηματολογικό Γραφείο διόρθωση όσο το δυνατόν περισσότερων κατηγοριών ιδίως της έλλειψης του τόμου και αριθμού μεταγραφής ή της προδήλως εσφαλμένης παράφρασης του ονόματος συμβολαιογράφου ή συμβαλλόμενου.

Θεωρούμε ότι ειδικά με την απλοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής υποβολής προς καταχώριση εγγραπτέων πράξεων θα αποδειχθεί περίτρανα πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το ίδιο το Κτηματολόγιο που επέμενε σε μία επιεικώς δύσχρηστη εφαρμογή,μόνον και μόνον για την εξυπηρέτηση των δικών του αναγκών.

Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες του νέου Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Κωνσταντίνου Κυρανάκη και της νέας Γενικής Διευθύντριας του Ελληνικού Κτηματολογίου κας. Ολυμπίας Μαρκέλλου, όσον αφορά στην υλοποίηση πάγιων αιτημάτων της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας και αναμένουμε να δούμε στην πράξη την ομαλή και άμεση υλοποίησή τους.

Επισημαίνουμε δε για μια ακόμα φορά ότι εκείνοι, οι οποίοι διαχειρίζονται για μια εικοσαετία τη θέματα της λειτουργίας του Ελληνικού Κτηματολογίου, επιτέλους οφείλουν να συμπράξουν στις λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα και να μην τα διαιωνίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ