παρουσιαστής του BBC Dr Michael Mosley αγνοείται στη Σύμη σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.
Ο 67χρονος Mosley, είχε βγει για περπάτημα και πιθανολογείται ότι έπεσε από μεγάλο ύψος στη Σύμη.
Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με τις αρχές ο Dr Mosley, 67, πιθανότατα έπεσε από μεγάλο ύψος ενώ περπατούσε στην παραλία του Αγίου Νικολάου χθες Τετάρτη (05/06/2024).
Τις αρχές ειδοποίησε η σύζυγός του η 62χρονη Dr Clare Bailey, 62, καθώς δεν είχε γυρίσει 6 ώρες μετά την εξαφάνισή του.
Η αστυνομία και η ακτοφυλακή έχουν ενημερωθεί και στις έρευνες συμμετέχει η EMAK.
Η πυροσβεστική ενημερώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 11 το πρωί. Εξι πυροσβέστες με drone ερευνούν την περιοχή γύρω από την παραλία του Αγίου Νικολάου.
Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και η ηγεσία της ΕΛΑΣ και σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Κωνσταντίας Δημογλίδου οι έρευνες που ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί δεν έχουν ακόμη φέρει αποτελέσματα.
«Βρισκόταν στην παραλία του Αγίου Νικόλα με ένα άλλο ζευγάρι όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του στην περιοχή Πέδι της Σύμης. Ήταν γύρω στη 1.30 μ.μ. και ξέχασε το τηλέφωνό του στην παραλία. Κάθε προσπάθεια εντοπισμού του δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Ζητήσαμε από την πυροσβεστική να βοηθήσει στην επιχείρηση σε περίπτωση που μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμη και να δαγκώθηκε από φίδι, παραμένοντας τραυματισμένος κάπου».
Ο Δρ Mosley ήταν σε διακοπές με τη σύζυγό του αφού ολοκλήρωσαν μαζί μια εθνική περιοδεία που ονομάζεται: «Τρώτε καλά, κοιμάστε καλύτερα, ζήστε περισσότερο».
Είναι γνωστός για τις συμβουλές διατροφής του, συμπεριλαμβανομένων των διαλειπόμενων σχεδίων νηστείας, του The Fast 800 και της δίαιτας 5: 2, καθώς και για την υποστήριξη δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων.