Αίτημα συμμετοχής στη νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον Κώδικα Οργανισμό Δικαστηρίων και την Κατάσταση Δικαστικών Λειτουργών (ΚΟΔΚΔΛ) κατέθεσαν προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα οι δικαστικές ενώσεις.

Όπως αναφέρουν την ανακοίνωσή τους «ενόψει της συγκρότησης νέας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον ΚΟΔΚΔΛ ζητούμε τον ορισμό εκπροσώπων από κάθε Δικαστική Ένωση, ως αυτονόητο δικαίωμα των Δικαστών και Εισαγγελέων να συμμετέχουν στη συζήτηση ενός Κώδικα που τους αφορά άμεσα και ρυθμίζει την υπηρεσιακή τους κατάσταση».

Υπενθυμίζουν επίσης πως «και η τελευταία νομοπαρασκευαστική επιτροπή που ολοκλήρωσε το έργο της τον Δεκέμβριο του 2018 απαρτίζονταν κατά κύριο λόγο από εκπροσώπους των Δικαστικών Ενώσεων, οι οποίοι συνεισέφεραν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους».

Στην ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι «έχουμε τη βεβαιότητα ότι η μακρά πρακτική στενής και δημιουργικής συνεργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τις Δικαστικές Ενώσεις κατά τις νομοπαρασκευαστικές εργασίες του νομοθετικού έργου υπήρξε επωφελής για τον Έλληνα Νομοθέτη» και θυμίζουν «την Συνταγματική αναγνώριση των Δικαστικών Ενώσεων ως εκπροσώπων του συνόλου των δικαστικών λειτουργών της χώρας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης (εφέτης), της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Παναγιώτης Δανιάς (εφέτης Δ.Δ.), η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Άννα Ζαΐρη (αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου) και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Σταμάτιος Πουλής (σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ