Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό Μόλλας στο Ελμπασάν της Αλβανίας, θα τελεστεί η τελευταία πράξη του δράματος για τον άτυχο 9χρονο που κατέληξε ύστερα από ηλεκτροπληξία, το περασμένο Σάββατο, στη Ζάκυνθο.  Η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, που εξέτασε τον άτυχο 9χρονο, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ότι σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή, η αιτία θανάτου του 9χρονου, είναι η ηλεκτροπληξία».
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το στενό οικογενειακό κύκλο του 9χρονου, μόλις ολοκληρωθεί η νεκροψία – νεκροτομή, τότε οι συγγενείς θα συνοδέψουν τη σορό στην Αλβανία, ώστε να γίνει η ταφή του παιδιού και η κηδεία πιθανότατα να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης 24/8.
Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, το άτυχο παιδί έπαιζε «κρυφτό» με την παρέα του, όταν αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από κεντρική μονάδα κλιματισμού ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία και να χάσει τη ζωή του.
Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη και του ηλεκτρολόγου του ξενοδοχείου, οι οποίοι αμέσως μετά την κατάθεσή τους αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι γονείς αναμένεται να κινηθούν δικαστικά αναζητώντας τις ευθύνες.

Πατέρας 9χρονου: «Το παιδί μου έμεινε στα χέρια»

Συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου στη Ζάκυνθο που έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από ρεύμα την ώρα που έπαιζε. Ο κ. Γιάννης, που βρίσκεται στο νησί από το 2002 και εργάζεται σαν ελαιοχρωματιστής, μίλησε για τις τελευταίες ώρες του γιου του. «Ήταν δράμα μεγάλο. Πήγε το παιδί να παίξει, μας έφυγε το παιδί για πέντε λεπτά. Έπαιζε συχνά εκεί με άλλα παιδιά», είπε στο Mega.
To παιδί χτυπήθηκε από το ρεύμα από ένα κλιματιστικό το οποίο είχε διαρροή.
Σύμφωνα με τον πατέρα του είχε γίνει σύσταση τους ιδιοκτήτες στο παρελθόν για τη διαρροή. «Ήταν τα καλώδια ανοιχτά και το παιδί έπαιζε με τα άλλα παιδιά, πήγε να κρυφτεί εκεί, ακούμπησε το σώμα του εκεί, και πάει.
Ο γείτονας που μένει απέναντι του το είχε πει του ιδιοκτήτη, αλλά δεν είχαν δώσει σημασία.
Εγώ δεν το γνώριζα αυτό το θέμα, αργότερα το έμαθα. Δεν θα άφηνα να παίζει το παιδί μου εκεί. Τους έχουμε γείτονες και δεν ήρθαν να πουν συλλυπητήρια» είπε.
Ο κ. Γιάννης έφτασε στα πρώτα λεπτά και ο 9χρονος έσβησε στα χέρια του. «Το πήρα στα χέρια το παιδί, του έδωσα ένα φιλί. Το παιδί μου έμεινε στα χέρια», δήλωσε. «Εγώ εύχομαι να μην τύχει σε κανένα γονιό αυτό».
Ο Διονύσης Γιακουμέλος, πρόεδρος της Κοινότητας Πλάνου-Τσιλιβή, έχουν συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο ηλεκτρολόγος και ο ψυκτικός. «Τα παιδάκια παίζανε στο χώρο πάρα πολλά χρόνια. Παίζανε κρυφτό. Πήγε να κρυφτεί, αγκάλιασε το κλιματιστικό και εκεί έμεινε» είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ