Ως μια από τις μεγαλύτερες διαρθρωτικές αλλαγές που γίνανε κατά το παρελθόν και την οφείλουμε στα μνημόνια χαρακτήρισε ο διοικητής της ΤτΕ τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, της ΑΑΔΕ, επεσήμανε ωστόσο, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν ακόμα.
«Θα μπορούσαμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη φοροδιαφυγή. Βεβαίως υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι γιατί η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από την υπόλοιπη Ευρώπη. Έχουμε πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν, για παράδειγμα, αλλά υπάρχουν δυνατότητες να αυξήσουμε τα έσοδα ακόμα χωρίς να αυξήσουμε φορολογικούς συντελεστές. Πιστεύω ότι αυτή είναι μια κατεύθυνση. Πιστεύω ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, για παράδειγμα, δίνουν μια ευκαιρία γι’ αυτό».
Όπως σημείωσε «η επιβολή υποχρέωσης για έκδοση αποδείξεων, η σύνδεση των POS των καταστημάτων με την εφορία, για παράδειγμα. Άρα λοιπόν υπάρχουν δυνατότητες. Μας δίνει η τεχνολογία δυνατότητες να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή εφόσον βεβαίως υπάρχει η πολιτική βούληση, γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα και να αυξήσουμε τα έσοδα που είναι απαραίτητα γιατί οι κυβερνήσεις και τα κράτη χρειάζονται δαπάνες τα επόμενα χρόνια. Δαπάνες για την υγεία, για την παιδεία και την ευημερία του κόσμου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ