Στις 13 Μαΐου αναμένεται να “ηχήσει” το ηλεκτρονικό σφυρί για το εμβληματικό ακίνητο του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα, το οποίο στέγαζε στο παρελθόν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του μετρ της μόδας.
Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη έκταση, η οποία αφορά στο σύνολο του γηπέδου και των εγκαταστάσεων και στην οποία έχουν ανεγερθεί 3 αυτόνομα κτίρια και αποτελείται από 12 όμορα αγροτεμάχια, τα οποία εκτείνονται σε μια συνολική επιφάνεια 31.485 τ.μ. βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για οφειλές 1 εκατ. ευρώ με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στα 9 εκατ. ευρώ.
Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε γίνει μια πρώτη απόπειρα για να εκπλειστηριαστεί μέρος του ακινήτου επιφάνειας 7.662 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς τα 494.000 ευρώ και επισπεύδουσα την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα για χρέος 100.000 ευρώ.
Μπορεί, λοιπόν, να έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από τότε που κατέρρευσε η αυτοκρατορία που είχε οικοδομήσει ο Mr. Lak, ωστόσο το κτίριο ναυαρχίδα της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, το οποίο φιλοξενούσε 85 οίκους μόδας και απασχολούσε 300 εργαζομένους, παρέμενε για αρκετό καιρό στον “πάγο” παρά τις -άνευ αποτελέσματος-προσπάθειες που είχαν γίνει για ενδεχόμενη αξιοποίησή του από την Περιφέρεια Αττικής.
Συγκεκριμένα, το 2013 ο τότε περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός είχε εκφράσει την επιθυμία του στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μετεγκατασταθούν όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στο ακίνητο, ενώ λίγο αργότερα είχε ακολουθήσει έγγραφο αίτημα από τον δικηγόρο του Λάκη Γαβαλά, Γιάννη Παγορόπουλο προς το υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο ο γνωστός επιχειρηματίας είχε προτείνει να γίνει συμψηφισμός των χρεών του προς το ελληνικό Δημόσιο με τα ακίνητά του, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν και οι εγκαταστάσεις στην Κάντζα.
Η πρόταση έμεινε τελικά στο “συρτάρι” καθώς το ακίνητο τελούσε υπό καθεστώς δέσμευσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα. Όταν, λοιπόν, ο Λάκης Γαβαλάς το 2019 αθωώθηκε από τις κατηγορίες περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το ακίνητο αποδεσμεύθηκε, προμηνύοντας το τι θα επακολουθούσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ