Ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου προκειμένου να δικαστεί για τις επιθέσεις στο σπίτι του, στον Διόνυσο Αττικής, τον Απρίλιο του 2021, θα βρεθεί ο πρώην παρουσιαστής  Μένιος Φουρθιώτης.
Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό προσδιορίστηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου και ο τηλεπαρουσιαστής, που είχε μάλιστα προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αντιμετωπίζει πλήθος κατηγοριών, όπως και οι δύο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, οι οποίοι σε αντίθεση με εκείνον βρίσκονται ακόμη προσωρινά κρατούμενοι.
Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» με αριθμό 2230/2022 που εκδόθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δέχεται ότι οι επιθέσεις που ο παρουσιαστής είχε καταγγείλει ότι έγιναν στο σπίτι του στον Διόνυσο ήταν σκηνοθετημένες από τον ίδιο.
Στόχος του ήταν, σύμφωνα με τους δικαστές-μέλη του δικαστικού συμβουλίου, να πείσει τις αστυνομικές αρχές ότι αποτελεί «ευπαθή στόχο» και να πετύχει την επαναφορά της αστυνομικής φύλαξής του, η οποία είχε σταματήσει. Μάλιστα, για να το πετύχει αυτό, όπως αναφέρουν οι δικαστές, ασκούσε αφόρητη πίεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας επίσημων και ευπαθών στόχων στέλνοντάς τους «συνεχείς και επανειλημμένες ψευδείς μηνύσεις και εξώδικα».

Τα αδικήματα που τον «καίνε»

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπεται να δικαστεί ο κατηγορούμενος παρουσιαστής και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του είναι πολλά και εφόσον «σταθούν» και ενώπιον του δικαστηρίου, επισύρουν αθροιστικά πολυετείς καθείρξεις.
Υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί για την υπόθεση, το δικαστικό συμβούλιο παραπέμπει σε δίκη τον Φουρθιώτη για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ