Την ώρα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα το αίτημά του για υφ’ όρων απόλυση από τις φυλακές, καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 19 χρόνια παραμονής του σε αυτές ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αποκαλούμενος και ως «Λουκάς» της «17Ν» προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ).
Η κατάθεση αίτησης εκ μέρους του πολυισοβήτη της «17Ν» στο ΑΕΔ ήρθε μετά τις αντίθετες αποφάσεις που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αναφορικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.
Όπως αναφέρει ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια και 25 έτη κάθειρξη για συμμετοχή στη «17Ν», η άρνηση της ποινικής και διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας επί του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, συνιστά αρνησιδικία.

Μάλιστα, ο «Λουκάς» της «17Ν», κάνει λόγο για παραβίαση του άρθρου 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου). Ακόμη επικαλείται και παραβίαση των άρθρων 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, αρμόδιο για την επίλυση του επίμαχου θέματος είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ