Στις 30 Ιανουαρίου του 2020, εκδικάζεται η υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που «έσβησε» μετά από επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο το 2015.

Το άτυχο κοριτσάκι είχε πάει για μια επέμβαση ρουτίνας και εξέπνευσε στο νοσοκομείο της Κρήτης, με την αναισθησιολόγο να κάθεται στο εδώλιο της κατηγορούμενης, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Το κατηγορητήριο

Στην αναισθησιολόγο καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η Μελίνα με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Της αποδίδεται ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα, δεν χορήγησε άμεσα, εντός των πρώτων πέντε λεπτών ως όφειλε, κατάλληλες βρογχοδιασταλτικές ουσίες με νεφελοποιητή μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων εμμένοντος βρογχόσπασμου, κάτι που πυροδότησε μια αλυσιδωτή έκπτωση πολλαπλών οργάνων της 4χρονης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ