Την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε δημόσια ο Θέμης Σοφός, προτείνοντας μάλιστα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αντικαταστήσει με τον γνωστό καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Νίκο Αλιβιζάτο, με αφορμη το περιστατικό με τον αστυνομικό που χαστούκισε 11χρονο στο Μενίδι.

«Από την κορυφή πρέπει να ξεκινήσουμε και μετά να φτάσουμε στην αξιολόγηση. Η κορυφή είναι ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Διάβασα τη δήλωσή του και λέει ότι αστυνομικός που χτυπά παιδάκι δεν χωρά πουθενά. Διερωτώμαι αν ο ίδιος χωρά στο υπουργείο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι μετά από μια σειρά περιστατικών, δεν έχουμε καμία συγχώρεση στην πολιτικήΠρέπει να παραιτηθεί, εκεί είναι η ουσία της απάντησής του, όχι να πάρει 10 στην έκθεση», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σοφός στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Είχαμε μια κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ όπου το υπουργείο είχε αφήσει την αστυνομία να κάνει ότι θέλει και ήταν φειδωλή στις συλλήψεις. Αυτό ήταν το άκρων άωτο της νοσηρής αριστερής αντίληψης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης φτάνει στην άλλη άκρη, όμως δεν έχει δώσει τις σωστές οδηγίες και έχει αφήσει την ηγεσία να δρα κατασταλτικά, ώστε να δείξει ότι δεν ισχύει το προηγούμενο καθεστώς. Μεσαία αντίληψη δεν υπάρχει;. Δεν πρέπει να δοκιμαστεί άλλο ο κ. Χρυσοχοΐδης. Δεν μπορεί να πιστώνεται τις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. Η πολιτική πίστωση που επιδιώκει δεν είναι σωστή, πρέπει να πιστώνεται στον επιχειρησιακό παράγον. Αλλά για να πάρει 10 στην έκθεση μας λέει ότι όποιος χτυπά παιδιά δεν χωρά πουθενά. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν χωρά πουθενά. Ας βάλει τον κ. Αλιβιζάτο στην θέση του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ