Σε σοκ βρίσκονται κάτοικοι από το Αρκαλοχώρι, δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι οποίοι διέμεναν σε οικίσκους καθώς τα σπίτια τα οποία ενοικίαζαν δεν ήταν κατοικίσιμα από τις ζημιές.
Σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στο φως η εφημερίδα Πατρις, ήδη έχουν φύγει τα πρώτα ειδοποιητήρια στους σεισμόπληκτους που ζουν στους οικίσκους οι οποίοι έντρομοι διάβασαν στο σχετικό έγγραφο ότι «το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με το υπ΄αριθ. 386054/2022 έγγραφο αναφέρει ότι σε όσους κατοίκους είχαν παραχωρηθεί οικίσκοι με την ιδιότητα του ενοικιαστή κατοικίας μετά το σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021 πρέπει να επιστραφούν.
Παρακαλείστε όπως εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και όχι πέρα της 31-12-23 αποχωρήσετε από τον οικίσκο που σας έχει παραχωρηθεί για τις ανάγκες στέγασης.
Σε περίπτωση που δεν αποχωρήσετε θα εφαρμοστεί η νόμιμη διαδικασία (ΦΕΚ 367/Β/1998)».
Συγκεκριμένα όσοι δεν φύγουν από τους οικίσκους μέχρι την τελευταία ημέρα του 2023 θα απομακρυνθούν με την παρέμβαση της αστυνομίας.
Την ίδια ώρα που «τρέχουν» οι κατασχέσεις σεισμόπληκτων ιδιοκτησιών και έχουν καθηλωθεί στο… περίμενε… στα γραφεία του Τομέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, 2.250 φακέλοι με αιτήσεις αποκατάστασης κτισμάτων, η ίδια υπηρεσία καλεί το Δήμο Μινώα να απομακρύνει από τους οικίσκους όσους είναι ενοικιαστές σπιτιών με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να επιστραφούν.
Το όλο θέμα ανακινήθηκε μετά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας η οποία εν μέσω της προεκλογικής περιόδου πραγματοποίησε εξονυχιστικούς ελέγχους σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικίσκων.
Πληροφορίες του Cretalive.gr αναφέρουν ότι οι 11 – μέχρι στιγμής – οικογένειες (μεταξύ των οποίων και ΑμεΑ, τρίτεκνοι, ασθενείς) που έλαβαν τις έγγραφες ειδοποιήσεις θα κινηθούν νομικά, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο μετακίνησης των ανθρώπων, κατά προτεραιότητα, και με έμφαση σε ευπαθείς ομάδες, σε 5 οικίσκους που δωρήθηκαν και στους 10 ακόμη που παραχώρησε η Περιφέρεια Κρήτης.

eggrafo-oikiskoi.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ