Σε συναγερμό είναι η Ευρώπη μετά την τρομοκρατική επίθεση ενός -αυτοαποκαλούμενου- τζιχαντιστή του ISIS στις Βρυξέλλες, με την Ευρώπη να ανησυχεί για επιστροφή της ισλαμικής τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με το Open, η Ελλάδα συμμετέχει σε ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο και μάλιστα είναι υπό παρακολούθηση διαδικτυακές επαφές, καθώς και social media και αναρτήσεις συγκεκριμένων προσώπων, εκ των οποίων αρκετοί βρίσκονται και στη χώρα μας.
Επίσης, ο βαθμός συνεργασίας έχει να κάνει με παλιούς, ανενεργούς πυρήνες καθώς και με μοναχικούς λύκους ενώ τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη και μια μεγάλη επιχείρηση κυρίως ανταλλαγής πληροφοριών.
Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν οι αρχές ασφαλείας να περάσουν στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας άτομα τα οποία ενδεχομένως έχουν σχέση με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις.
Στην Αθήνα είναι σε κόκκινο συναγερμό τόσο τα ελληνικά αεροδρόμια όσο και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, με την ΕΥΠ να κρατά τα ηνία τόσο της πληροφόρησης όσο και της ανταλλαγής των πληροφοριών με όλες τις ευρωπαϊκές αντίστοιχες μονάδες.