Της Ελένης Τσιάβο

Την έντονη τους δυσαρέσκεια αλλά και απόγνωση εκφράζουν ασθενείς από τις δεκάδες ελλείψεις σε φάρμακα που καταγράφονται στην ελληνική αγορά.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν γιατροί και φαρμακοποιοί περί τα 156 φάρμακα βρίσκονται επί μήνες σε έλλειψη στα φαρμακεία λόγω των παράλληλων εξαγωγών σε άλλες χώρες και ως αποτέλεσμα οι ασθενείς αδυνατούν να βρουν τις αγωγές που λαμβάνουν.

Οι ελλείψεις μάλιστα σημειώνονται σε βασικά φάρμακα για την πίεση, αντικαταθλιπτικά κλπ.
Η μέθοδος μεν μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά πόσο λογικό είναι να δημιουργείται αυτό το χάος στο κοινό; διερωτόμαστε.
Ως αποτέλεσμα οι γιατροί αναγκάζονται να αλλάξουν την αγωγή που είχαν προτείνει αρχικά, με άλλα παρεμφερή φάρμακα καθώς και τα γενόσημα των πρώτων… είναι προϊόν προς εξαφάνιση.
Αυτό που αναφέρουν χαρακτηριστικά οι φαρμακοποιοί, «το πρόβλημα της έλλειψης είναι γνωστό, αλλά ακολουθείται ευρέως ως μέθοδος επειδή τα φάρμακα στην Ελλάδα είναι φθηνά και τα εξάγουν ακριβότερα στο εξωτερικό για να πολλαπλασιάσουν το κέρδος».
Επιπροσθέτως όπως τονίζουν, «Είναι αναγκαίο να παρθούν μόνιμα μέτρα για το διαφαινόμενο πρόβλημα και όχι μόνο προσωρινά για μήνες όπως ο Αύγουστος που εκ των πραγμάτων, οι φαρμακευτικές είναι κλειστές λόγω αδειών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ