Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ θα μπουν τα Καρναβάλια της χώρας καθώς εντοπίζεται κι εκεί μεγάλη φοροδιαφυγή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μασκαρεμένοι ράμπο της Εφορίας θα κάνουν ελέγχους στα άρματα και τα γκρουπ των αποκριάτικων παρελάσεων.
Φοροελέγχους αναμένεται να δούμε στα καρναβάλια της Πάτρας, της Ξάνθης, του Ρεθύμνου, της Κέρκυρας, της Νάουσας, της Καστοριάς, του Τύρναβο, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκη και αλλού.
Όπως διαρρέεται, οι ελεγκτές ενδέχεται να μασκαρευτούν, αφού μία από τις εστίες φοροδιαφυγής είναι τα γκρουπ των παρελάσεων, όπου έχει παρατηρηθεί να συμμετέχουν εκατοντάδες άτομα και να έχουν δηλωθεί μόνο δέκα, ενώ όλοι έχουν πληρώσει για να πάρουν τη στολή.
Επίσης, έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ, μεγάλες πίστες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία, πάρκινγκ, επιχειρήσεις με εποχικά είδη.
«Έχει διαπιστωθεί ότι η φοροδιαφυγή στα Καρναβάλια αγγίζει το 60%. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, ένας επαγγελματίας να δει έναν καρναβαλιστή να μπαίνει στην επιχείρησή του και να αγοράζει κάτι αλλά στο τέλος να είναι ελεγκτής της ΑΑΔΕ.
Οι έλεγχοι θα γίνουν παντού, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, στον εμπορικό κόσμο αλλά και στα ίδια τα γκρουπ που συμμετέχουν καθώς πολύ συχνά δηλώνουν ελάχιστα μέλη αλλά αυτοί που είναι παρόντες τελικά είναι πολύ περισσότεροι χωρίς ποτέ να κοπεί μια απόδειξη», τονίζεται σε ρεπορτάζ του ALPHA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ