Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε δύο Τούρκους, ο ένας εκ των οποίων συμμετείχε σε υπόθεση με μεταφορά οπλισμού στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, πριν από δέκα χρόνια.
Ειδικότερα, ο 56χρονος Τούρκος συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τον Ανακριτή του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, με κατηγορίες για τρομοκρατικές πράξεις, όπως προμήθεια, μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών καθώς και για χρηματοδότηση για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C. Οι εν λόγω πράξεις είχαν λάβει χώρα το έτος 2013.
Ο 56χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο κατείχε και επέδειξε πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα, τα οποία ανήκαν σε ημεδαπό άτομο, ενώ, κατά τη σύλληψή του, αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί.
Ο 56χρονος είχε ένταλμα από το 2013 στην υπόθεση μεταφοράς όπλων με ταχύπλοο από Οινούσσες προς Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τότε ως σήμερα κρυβόταν, ενώ είχε πλαστή ελληνική ταυτότητα, δίπλωμα και διαβατήριο.

Advertisement

 

Επίθεση κατά του Erdogan, στην Αθήνα το 2017, σχεδίαζε ο 54χρονος Τούρκος που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική

Ο 54χρονος είχε κατηγορηθεί μαζί με οκτώ ακόμη άτομα το 2017, όταν θα ερχόταν ο Erdogan στην Ελλάδα, όταν είχαν βρεθεί σχέδια διαδρομής της αυτοκινητοπομπής του και επισκέψεών του. Θα προέβαιναν σε επίθεση εναντίον του. Είχε κατηγορηθεί και το 2020 για οπλισμό που είχε βρεθεί σε τούνελ κάτω απο σπίτι στα Σεπόλια.
Σε βάρος του δεύτερου συλληφθέντα, ενός 54χρονου Τούρκου, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με την οποία καταδικάσθηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και εννέα μηνών, μετά από επεισόδιο με αστυνομικούς στη Χαλκίδα, καθώς και 1.500 ευρώ, για τις ακόλουθες πράξεις:
βία κατά υπαλλήλων από περισσότερους από κοινού, απλή σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος από κοινού.
Επίσης, ο 54χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας διότι σε αστυνομικό έλεγχο κατείχε -σπρέι πιπεριού, κατά παράβαση του νόμου «Περί Όπλων», ενώ κατά τη σύλληψή του αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί.
Σημειώνεται ότι ο εν λόγω 54χρονος είχε συλληφθεί στις 28/11/2017 κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικές σε σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα όπου βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά με κατηγορίες μεταξύ άλλων για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Καταδικάστηκε σε ποινή 2 ετών και 7 μηνών και αφέθηκε ελεύθερος. Σε β’ βαθμό καταδικάστηκε σε 24 μήνες φυλάκισης με αναστολή.
Στις 19/03/2020 είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής στην περιοχή των Σεπολίων σε οικία όπου εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός εντός υπογείου τούνελ.
Την 19/07/2021 καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε συνολική ποινή κάθειρξης 29 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 1000 ευρώ (εκτιτέα 20 έτη) για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ένοχος για τρομοκρατική πράξη της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κατοχή, εισαγωγή και συναρμολόγηση όπλων), ένοχος για πλαστογραφία από κοινού κατ’ εξακολούθηση, ένοχος για παράνομη οπλοφορία (2 μαχαίρια). Την 13/03/2023 αθωώθηκε σε β’ βαθμό.