Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη από την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η οποία φέρνει στο φως μια απόφαση που κορυφώνει τις διακρίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ενόψει του τελικού του Conference League.
Συγκεκριμένα με σχετικό έγγραφο που φέρεται να επιδόθηκε στους διευθυντές των τμημάτων του «Ευαγγελισμού», ο διοικητής του νοσοκομείου ζητά να εξετάζονται κατά προτεραιότητα οι VIP του τελικού του Conference League, που θα διεξαχθεί στην OPAP ARENA στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29/05/2024, μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.
Στο εν λόγω έγγραφο, το οποίο δημοσιεύει η ΟΕΝΓΕ, αναφέρεται:
«Εν όψει της διεξαγωγής του τελικού του CONFERENCE CUP στην OPAP ARENA στις 29/05/2024 σας ενημερώνουμε ότι το Νοσοκομείο τίθεται σε 24ωρη ετοιμότητα κατά τις 28, 29, και 30/05/2024 , για την αντιμετώπιση των VIP (διαπιστευμένων και φιλάθλων) που θα διαμένουν στα Ξενοδοχεία “Μεγάλη Βρετάνια”, “Grand Hyatt” και “Marriot Athens”.
Τα περιστατικά τα οποία θα προσέλθουν θα πρέπει να καταγράφονται σε ξεχωριστή λίστα στο Γραφείο Κινήσεως και θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέτασή τους και διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων, εφόσον χρειαστεί».

Το σχετικό έγγραφο

436226066_955317912806554_566219609808376612_n.jpg

«Για την πλέμπα ράντζα και αναμονές…»

Στην ανάρτησή της η ΟΕΝΓΕ δημοσιεύει το έγγραφο μαζί με τη φωτογραφία χάους από την εφημερία του «Γ. Γεννηματάς».
«Είσαι εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, κανονικός άνθρωπος; αν αρρωστήσεις κάτω αριστερά, στην εικόνα, σε φορείο μαζί με άλλους ποιος ξέρει πόσους ασθενείς, σα σαρδέλα παστωμένος στο ΤΕΠ περιμένοντας ώρες να εξεταστείς με το προσωπικό να κάνει ακροβατικά για να μπορέσει να σε προσεγγίσει», αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών και συνεχίζει:
«Αν είσαι vip, πλούσιος, θεατής του τελικού ποδοσφαίρου απ τους λίγους και κάτοικος ακριβών ξενοδοχείων του κέντρου κάτω δεξιά στην εικόνα. Ευαγγελισμός μόνο για σένα. Κατά προτεραιότητα (άσχετα του τι έχεις) και με το προσωπικό (αυτό το ίδιο εξουθενωμένο που τις άλλες μέρες κάνει ακροβατικά) σε τριήμερη ετοιμότητα ασχέτως αν έχει να πάρει ρεπό η άδεια μήνες, η αν έχει κάνει απανωτές εξοντωτικές εφημερίες».
«Δυο εικόνες χίλιες λέξεις. Για την πλέμπα ράντζα και αναμονές, για τους προύχοντες δημόσια νοσοκομεία σε prive λειτουργία, κατά προτεραιότητα και με ξεχωριστή καταγραφή γιατί έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας τα πράγματα. Αυτούς υπηρετούν και γι αυτούς δουλεύουν. Τα υπόλοιπα περί δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ντροπή!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.