Η ρωσίδα δημοσιογράφος Ovsyannikova, που έγινε διάσημη όταν διέκοψε το δελτίο ειδήσεων της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης κρατώντας μία επιγραφή με σύνθημα κατά της εισβολής στην Ουκρανία, συνελήφθη σήμερα για «δυσφήμηση» του στρατού, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της.
«Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στους ανακριτές. Ξεκίνησε έρευνα» κατά της Οβσιανίκοβα για «διασπορά ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο δικηγόρος.
«Εχει συλληφθεί», διευκρίνισε.

Έφοδος των αρχών στο σπίτι της δημοσιογράφου

Νωρίτερα οι ρωσικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της δημοσιογράφου κατηγορώντας την ότι δυσφήμισε τον ρωσικό στρατό.
Οι αξιωματικοί ασφαλείας εισήλθαν στο σπίτι χωρίς να περιμένουν την άφιξη του δικηγόρου της, σύμφωνα με τον δικηγόρο Ντμίτρι Ζαχβάτοφ της οργάνωσης υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων OVD-Info.
Η Ovsyannikova, η οποία έχει ήδη κληθεί να πληρώσει πολλά πρόστιμα για την κριτική της εις βάρος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αντιμετωπίζει πολυετή ποινή φυλάκισης.
Σύμφωνα με τον Ζαχβάτοφ, η κατ’ οίκον έρευνα πιθανόν να συνδέεται με την πρόσφατη διαμαρτυρία της δημοσιογράφου, όπου κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε:
«Ο Putin είναι ένας δολοφόνος, οι στρατιώτες του είναι φασίστες», στο κέντρο της Μόσχας κοντά στο Κρεμλίνο.
Με την αυστηροποίηση των σχετικών νόμων, ενέργειες που δυσφημούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών.
Η Ovsyannikova, ως υπάλληλος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, είχε κρατήσει ένα πανό διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής μετάδοσης τον Μάρτιο.
Το πανό έγραφε: «Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ