Το Κρεμλίνο θα περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ και το τέλος οποιωνδήποτε δικαστικών ακροάσεων επί του θέματος προτού συγχαρεί τον Biden, δήλωσε τη Δευτέρα 23/11 ο προεδρικός εκπρόσωπος, Peskov.
«Κατ’ αρχάς, ο εκλεγμένος πρόεδρος πρέπει να ανακηρυχθεί, ο υφιστάμενος πρόεδρος να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών και όλες οι δικαστικές υποθέσεις πρέπει να ολοκληρωθούν.
Μόνο τότε τα αποτελέσματα θα γίνουν επίσημα» είπε ο Peskov μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στην ίδια γραμμή και ο Putin

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Putin είπε χθες 23/11 ότι θα ήθελε να περιμένει έως ότου επιλυθούν όλα τα νομικά ζητήματα σχετικά με τις εκλογές των ΗΠΑ. «Θα εργαστούμε με όποιο άτομο κερδίσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών.
Αλλά το σε ποιον δίνεται αυτή η εμπιστοσύνη, θα πρέπει να υποδειχθεί είτε μέσω του πολιτικού συμβιβασμού όταν μία από τις δύο πλευρές αναγνωρίσει τη νίκη της άλλης, ή τα τελικά αποτελέσματα θα πρέπει να συνοψιστούν με νόμιμο τρόπο» δήλωσε ο Putin σε συνέντευξή του στο Rossiya 1.

Όπως ανέφερε, όλοι καταλαβαίνουν ότι το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ έχει μειονεκτήματα, ωστόσο, αυτό δεν είναι δουλειά της Ρωσίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι δεν υπήρχε κάποια υστεροβουλία με το να μην δώσει συγχαρητήρια στον Biden έπειτα από την νίκη του εν μέσω άρνησης του Trump να συναινέσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ