Κούρεμα οφειλής 89% πέτυχε μία γυναίκα από τη Ρόδο, για παλιές οφειλές εταιρείας στην οποία συμμετείχε και ενεχόταν ως εγγυήτρια.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, η εταιρεία είχε πτωχεύσει στο παρελθόν και η τράπεζα ξεκίνησε τη διαδικασία πλειστηριασμού δύο ακινήτων ιδιοκτησίας της εκ των οποίων η μία πρώτης κατοικίας της.

Οι οφειλές της εταιρείας ανέρχονταν στο συνολικό ποσό των 870.000 ευρώ , κεφαλαίου μετά τόκων και για το ως άνω ποσό η εταιρεία διαχείρισης επέσπευσε πλειστηριασμό στις κατοικίες-ιδιοκτησία της εγγυήτριας. Ο πλειστηριασμός είχε ορισθεί για τις για τις 10-01-2024 αναρτήθηκε στο σύστημα του e auction, αλλά ματαιώθηκε λόγω ελλείψεως πλειοδοτών. Στο μεσοδιάστημα και πριν η εταιρεία διαχείρισης επισπεύσει τη διαδικασία συνέχισης του πλειστηριασμού η συμπολίτισσα μας, δια της δικηγόρου της, κίνησε τις διαδικασίες με την εταιρεία διαχείρισης. Έτσι, με τη διαδικασία της εξωδικαστικής επίλυσης στην οποία προέβη, κατόρθωσε να ρυθμίσει εκ νέου την οφειλή της με ένα κούρεμα της τάξεως του 89%.

Δηλαδή κατάφερε να επιτύχει κούρεμα 770.000 ευρώ και πλέον η τελική της οφειλή διαμορφώθηκε στο ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ανεστάλη και η διαδικασία πλειστηριασμού των ακινήτων της.