Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τη διεξαγωγή πιλοτικής-πρότυπης δίκης αναφορικά με το ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής που αφορά χιλιάδες πολίτες, πολλοί από τους οποίους έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Η συζήτηση ενώπιον της αρμόδια Τριμελούς Επιτροπής του Αρείου Πάγου διεξήχθη σήμερα κεκλεισμένων των θυρών.

Η παρέμβαση της Ολομέλειας των δικηγορικών Συλλόγων 

Παρέμβαση υπέρ της κατάργησης έκανε ο Δημήτρης Βερβεσός εκπροσωπώντας την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα καταθέσουν τα υπομνήματα με τις θέσεις τους την Παρασκευή ενώ η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται ,πιθανότατα , την ερχόμενη Δευτέρα 20/6.
Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει, ήδη, εκδώσει προσωρινή διαταγή, κάνοντας εν μέρει δεκτό αίτημα καταναλωτικών οργανώσεων, για την προσωρινή απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, στα οικιακά τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν των ευάλωτων πελατών βάσει του άρθρου 52 ν. 4001/2011. Στον συγκεκριμένο νόμο εντάσσονται οι οικονομικά ασθενείς οικιακοί καταναλωτές, οι ηλικιωμένοι που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαμένουν με άλλο πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει το ίδιο όριο ηλικίας, πελάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας ή σε απομακρυσμένες περιοχές.
Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου, ημέρα συζήτησης της αγωγής των καταναλωτικών οργανώσεων, με τον όρο να μη ζητηθεί άλλη αναβολή.
Ωστόσο, η ΔΕΗ επιχειρεί να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ρήτρα αναπροσαρμογής ζητώντας από τον Άρειο Πάγο να αποφανθεί σχετικά με το ενδεχόμενο πιλοτικής δίκης το αποτέλεσμα της οποίας θα δεσμεύει το σύνολο των εμπλεκομένων ώστε να μην υπάρξουν στην πορεία καθυστερήσεις με αφορμή την έκδοση μεμονωμένων και αντικρουόμενων αποφάσεων από κατώτερα δικαστήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ